Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυτοί είναι οι επίδοξοι δολοφόνοι του Ερντογάν που θέλουν άσυλο – Όλο το σχέδιο εκτέλεσης

Αυτοί είναι οι επίδοξοι δολοφόνοι του Ερντογάν που θέλουν άσυλο – Όλο το σχέδιο εκτέλεσης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ξανά στο προσκήνιο έρχεται η αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία της 15ης Ιουλίου με τη σύλληψη των δύο κομάντος στην Ορεστιάδα, οι οποίοι αρχικά εμφανίστηκαν ως ηλεκτρολόγοι στο αστυνομικό τμήμα και ζήτησαν πολιτικό άσυλο στη χώρα μας.

Λίγες ημέρες μετά την απόπειρα η εφημερίδα Sabah είχε φέρει στη δημοσιότητα ολόκληρο το σχέδιo δολοφονίας του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το οποίο ανέλαβαν να φέρουν σε πέρας καταδρομείς ειδικών δυνάμεων.

Το δημοσίευμα

Οι καταδρομείς των «SAT», που συμμετείχαν στην ομάδα απόπειρα δολοφονίας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Ξενοδοχείο που διέμενε στη Μαρμαρίδα (Marmaris) μετέβησαν στην περιοχή με 3 ελικόπτερα που απογειώθηκαν από τη Βάση Καταδρομέων του Beykoz (Σ.Σ. συνοικία της Κωνσταντινούπολης) και συναντήθηκαν με άλλους πραξικοπηματίες στρατιώτες.

Συνελήφθη ο Υποπτέραρχος Γκχάν Σαχίν Σονμαζατές, μέλος της Πολεμικής Αεροπορίας, που υπηρετούσε στην Αεροπορική Βάση από την οποία φέρεται να οργανώθηκε η επιχείρηση εφόρου των τριών ελικοπτέρων που συμμετείχαν στην επίθεση κατά του ξενοδοχείου του Ερντογάν.

Παραδόθηκαν στη Σμύρνη και ο Υποσμηναγός Hasan Arslabanay και υπαξιωματικός Astsubay Serkan Elci που φέρονται να συμμετείχαν στην επίθεση. Οι δύο στρατιώτες μεταφέρθηκαν στο Νομό Mugla, όπου και οδηγήθηκαν στις φυλακές.

Η εφημερίδα κατάφερε να αποκτήσει φωτογραφίες των καταδρομέων , μέλη της ομάδας οι οποίοι επέβαιναν στα ελικόπτερα ου απογειώθηκαν από τη βάση Yesilkoy της Κωνσταντινούπολης για την έφοδο. Διαπιστώθηκε ότι οι καταδρομείς υπηρετούσαν στη βάση καταδρομέων Beykoz το βράδυ της απόπειρας πραξικοπήματος κινήθηκαν με 3 στρατιωτικά μικρά λεωφορεία και ένα ΙΧ με πλαστές πινακίδες ώστε να μεταβούν στο Yesilkoy. Οι πραξικοπηματίες τρομοκράτες το βράδυ της 15ης Ιουλίου, συμμετείχαν στην απόπειρα δολοφονίας συνοδεύοντας τους άλλους πραξικοπηματίες που απογειώθηκαν με ελικόπτερο από τη βάσι Cigli της Σμύρνης.

Στην ομάδα των κομάντος οι δύο συλληφθέντες

Σημειώνεται πως στην ομάδα των επίδοξων δολοφόνων φέρονται να συμμετείχαν οι δυο συλληφθέντες στρατιωτικοί στην Ορεστιάδα και αρχικά δήλωσαν ηλεκτρολόγοι, ενώ στη συνέχεια ζήτησαν άσυλο στη ώρα μας.

Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό, ότι οι Τούρκοι κομάντο εμφανίστηκαν με δικηγόρο στις αρχές και από την πρώτη στιγμή δεν θέλησαν να συνεργαστούν, δίνοντας περισσότερα στοιχεία για αυτούς και την δράση τους.

Ως εκ τούτου, δεν έχει γίνει ακόμα σαφές στην Αστυνομία το πότε ήρθαν στην Ελλάδα, το που έμεναν, γιατί υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι είχαν έρθει στη χώρα μας κάποιες ημέρες πριν από την εμφάνισή τους στις Αρχές.

Τις επόμενες ημέρες θα εξεταστεί το αίτημά τους, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία πλήρους ταυτοποίησης τους, την ώρα που στην Τουρκία βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη των 43 συναδέλφων τους που κατηγορούνται για την απόπειρα δολοφονίας του Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως έγινε γνωστό, οι δύο άνδρες εμφανίστηκαν ως ηλεκτρολόγοι από την Τουρκία εμφανίστηκαν οι δυο άριστα εκπαιδευμένοι Τούρκοι κομάντος ενώπιον των αστυνομικών στην Ορεστιάδα και ζήτησαν πολιτικό άσυλο.

Μάλιστα συνοδεύονταν από δικηγόρο και σε καμία περίπτωση, όπως οι πληροφορίες αναφέρουν, δεν είχαν την εικόνα ταλαιπωρημένων ανδρών οι οποίοι κρύβονταν επί μήνες απο τις Τουρκικές αρχές.

Η γνωστοποίηση των στοιχείων του και το “κόκκινο κουμπί” στο σύστημα, χτύπησε μόλις έγινε η ταυτοποίηση των δακτυλικών τους αποτυπωμάτων.

Εκείνη τη στιγμή διαπιστώθηκε πως πρόκειται για δυο Τούρκους της διμοιρίας θανάτου της επίλεκτης ομάδα Μπορντό Μπερελί, που κατηγορούνται απο το Τουρκικό καθεστώς πως την νύχτα της 15ης Ιουλίου του 2016, συμμετείχαν στο αποτυχημένο πραξικόπημα και είχνα αναλάβει να δολοφονήσουν τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Τούρκος Χασάν Σακλανάν επιτέθηκε με μαχαίρι σε Ισραηλινούς αστυνομικούς στην Ιερουσαλήμ

Τι θα διδάσκεται στο μάθημα «Γαλάζια Πατρίδα» στα σχολεία της Τουρκίας

Αλεξανδρούπολη: Πρόστιμο σε ιδιοκτήτη σκύλου γιατί τον άφησε χωρίς νερό

Η «Γαλάζια Πατρίδα» θα διδάσκεται στα τουρκικά σχολεία – «Αποδίδει» ο κατευνασμός Μητσοτάκη

Αλλάζει ο αρμόδιος υφυπουργός του τουρκικού ΥΠΕΞ για τα ελληνοτουρκικά – Τι ετοιμάζουν οι Τούρκοι;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr