Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι φαντάζονται ναυμαχίες στα Ίμια με ελληνικά πολεμικά να κάνουν… όπισθεν

Οι Τούρκοι φαντάζονται ναυμαχίες στα Ίμια με ελληνικά πολεμικά να κάνουν… όπισθεν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ihlas μετέδωσε την Πέμπτη μια ακόμα “ναυμαχία” στα Ίμια, μία από τις πολλές που οι Τούρκοι “φαντάζονται” για την εσωτερική τους κατανάλωση, με τίτλο «Το ελληνικό πολεμικό πλοίο τράπηκε σε φυγή μόλις είδε το τουρκικό πολεμικό πλοίο».

Εάν εξαιρέσουμε το γεγονός ότι ουδέποτε στην ιστορία ελληνικό πολεμικό πλοίο τράπηκε σε φυγή όταν αντίκρισε τουρκικό, το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο αναφέρεται σε υποτιθέμενο περιστατικό που συνέβη την Πέμπτη στα Ίμια όταν ήρθαν αντικριστά ένα τουρκικό και ένα ελληνικό πολεμικό πλοίο.

Το πώς δύο πλοία ήρθαν αντικριστά και το ένα τράπηκε σε φυγή, προφανώς έχει να κάνει με την “ιδέα” που έχουν οι Τούρκοι περί θάλασσας. Πάλι καλά που δεν έγραψαν ότι το ελληνικό τράβηξε… χειρόφρενο και έκανε όπισθεν.

Δηλαδή για… όπισθεν έγραψαν, θα το διαβάσετε παρακάτω.

Το τουρκικό δημοσίευμα αναφέρει ότι από τις 29 Ιανουαρίου σκάφη του Ελληνικού Λιμενικού παραβιάζουν επανειλημμένα τα τουρκικά χωρικά ύδατα, δηλαδή τα ελληνικά χωρικά ύδατα, και συνεχίζει ως εξής:

“Το τουρκικό πολεμικό πλοίο, το οποίο στηρίζει τις ομάδες της Τουρκικής Ακτοφυλακής που περιπολούν στις βραχονησίδες των Ιμίων εδώ και 32 ημέρες, παρακολουθεί την περιοχή μακρόθεν.

Οι Τούρκοι στρατιώτες που περιπολούν περιμετρικά των βραχονησίδων 24 ώρες το 24ωρο, ώστε να μην ύπαρξη παραβίαση των συνόρων από Έλληνες στρατιώτες, δεν αφήνουν ούτε πουλί να πετάξει.

[σ.σ. οι Τούρκοι στρατιώτες που περιπολούν με σκάφη δεν αφήνουν ούτε πουλί να πετάξει, διότι ως γνωστόν οι Τούρκοι στρατιώτες όταν πλέουν γύρω από τα Ίμια πιάνουν και πουλιά στον αέρα].

Σήμερα [Πέμπτη], κατά τις μεσημεριανές ώρες, το τουρκικό πολεμικό πλοίο το οποίο προσπαθεί να ελέγχει από μακριά την περιοχή, κινητοποιήθηκε όταν είδε το ελληνικό πολεμικό πλοίο.

Επενέβη άμεσα στο ελληνικό πολεμικό πλοίο που προσπαθούσε να προσεγγίσει τις βραχονησίδες.

Το τουρκικό πολεμικό πλοίο το οποίο ήλθε γρήγορα στις βραχονησίδες ανάγκασε σε οπισθοχώρηση το ελληνικό πολεμικό πλοίο. Όταν το ελληνικό πολεμικό πλοίο είδε το τουρκικό πολεμικό πλοίο απομακρύνθηκε γρήγορα αλλάζοντας την πορεία του προς το νησί της Καλολίμνου”.

Αυτά..

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νίκος Δένδιας: Ο ελληνικός εναέριος χώρος θα καταστεί αδιαπέραστος

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Νίκος Δένδιας: «Ελπίζω ότι υπάρχουν κάποια όρια και στον παραλογισμό της γειτονικής μας χώρας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr