Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τόσκας: Απολύτως δικαιολογημένες οι επιχειρήσεις εκκένωσης καταλήψεων

Τόσκας: Απολύτως δικαιολογημένες οι επιχειρήσεις εκκένωσης καταλήψεων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αιφνιδιαστικές επιχειρήσεις εκκένωσης καταλήψεων σε Αχαρνών και Ζωγράφου έγιναν νωρίς το πρωί της Δευτέρας από δυνάμεις της αστυνομίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στη Βίλα Ζωγράφου δεν βρέθηκε κάποιο άτομο, ενώ στο κτίριο της οδού Αλκιβιάδου εντοπίστηκαν πρόσφυγες και μετανάστες που θα οδηγηθούν σε ειδικά κέντρα φιλοξενίας.

Αρχικά, στο στόχαστρο των αστυνομικών δυνάμεων μπήκε το κτίριο του Δρακοπούλιου αιμοδοτικού κέντρου, που βρίσκεται στην οδό Αλκιβιάδου 9.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, χαρακτήρισε «απολύτως δικαιολογημένες» τις επιχειρήσεις.

«Το πρώτο κτίριο στου Ζωγράφου, ανήκει στον δήμο Αθηναίων και το ήθελε για να χρησιμοποιηθεί ως πολιτιστικός χώρος. Οι καταληψίες, περίπου 5-6 άτομα, βρίσκονταν μέσα αρκετό καιρό. Το δεύτερο κτίριο ανήκει στον Ερυθρό Σταυρό και θέλει να το χρησιμοποιήσει για ασυνόδευτα παιδιά. Μέσα στο κτίριο βρίσκονταν πρόσφυγες, οι οποίοι έτσι και αλλιώς θα έπρεπε να είναι σε οργανωμένους χώρους. Όπως καταλαβαίνετε και οι δύο επιχειρήσεις είναι απολύτως δικαιολογημένες», δήλωσε ο κ.Τόσκας.

‘Εντονη είναι η κινητοποίηση στον αντιεξουσιαστικό χώρο, ενώ απευθύνεται κάλεσμα για συγκέντρωση στην Πλατεία Γαρδένιας (Ζωγράφου) και για πορεία στις 6.00 το απόγευμα.

Οι επιχειρήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας έρχονται λίγες μέρες μετά την αντιπαράθεση που ξέσπασε μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης με το κόμμα της Πειραιώς να εκφράζει προς πάσα κατεύθυνση την ανάγκη για περισσότερη τάξη και ασφάλεια.

Τόσκας: “Η εγκληματικότητα υποχωρεί”

Στην εκτίμηση ότι η εγκληματικότητα υποχωρεί, προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/ Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9Fm». «Δεν σταματάει ποτέ η δουλειά της αστυνομίας» είπε και πρόσθεσε ότι υπάρχουν σημαντικά αποτελέσματα στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος. Ωστόσο, τόνισε ότι παραμένουν σοβαρά προβλήματα με τα ναρκωτικά και την παραβατικότητα.

Ερωτηθείς για τις πρωινές επιχειρήσεις της αστυνομίας σε υπό κατάληψη κτήρια ο κ. Τόσκας, απάντησε:

«Το πρώτο κτίριο στου Ζωγράφου, ανήκει στον δήμο Αθηναίων και το ήθελε για να χρησιμοποιηθεί ως πολιτιστικός χώρος. Οι καταληψίες, περίπου 5-6 άτομα, βρίσκονταν μέσα αρκετό καιρό. Το δεύτερο κτίριο ανήκει στον Ερυθρό Σταυρό και θέλει να το χρησιμοποιήσει για ασυνόδευτα παιδιά. Μέσα στο κτίριο βρίσκονταν πρόσφυγες, οι οποίοι έτσι και αλλιώς θα έπρεπε να είναι σε οργανωμένους χώρους. Όπως καταλαβαίνετε και οι δύο επιχειρήσεις είναι απολύτως δικαιολογημένες».

«Η προτεραιότητα του υπουργείου είναι να εξυπηρετηθεί ο πολίτης, υπάρχουν περιστατικά μεγάλης εγκληματικότητας υπάρχουν περιοχές προβληματικές, όπως η δυτική Αθήνα που ρίχνουμε βάρος» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη ενώ αναφερόμενος στην περιοχή Ροτόντα της Θεσσαλονίκης υπογράμμισε ότι έχουν γίνει πολλαπλές δράσεις με αποτέλεσμα να έχει μειωθεί η δραστηριότητα των εμπόρων ναρκωτικών.

Για τον ειδικό φρουρό που δολοφόνησε τον οδηγό ταξί, ο κ. Τόσκας χαρακτήρισε λυπηρό το γεγονός, αλλά, όπως είπε, όπως σε όλους τους χώρους έτσι και στο σώμα της Αστυνομίας υπάρχουν άνθρωποι που δεν θα έπρεπε. Ωστόσο, επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, «η αστυνομία κάνει αυτοκάθαρση, ο δράστης αντιμετωπίστηκε όπως έπρεπε και από την αστυνομία και από τη δικαιοσύνη».

Ενημέρωσε ότι βρίσκεται σε συνεννόηση με τον αναπληρωτή υπουργό υγείας Παύλο Πολάκη για τις αεροδιακομιδές, ώστε να μην μείνει ακάλυπτη ούτε φέτος η Θεσσαλονίκη και η ευρύτερη περιοχή.

«Πέρυσι σώθηκαν 5 ζωές, είναι εξαιρετικά σημαντικό, όπως εξαιρετικά σημαντικό είναι να σωθεί και μία ζωή» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη ενώ ανακοίνωσε πως έχει εγκριθεί και ο εξορθολογισμός των αστυνομικών τμημάτων».

Επίσης ενημέρωσε ότι το καλοκαίρι ολοκληρώνεται ο διαγωνισμός για την προμήθεια περιπολικών, 500 οχήματα συνολικά για όλη τη χώρα, και εκτίμησε ότι από το φθινόπωρο θα βρίσκονται και στη διάθεση της ΕΛΑΣ.

«Προσπαθούμε να αλλάξουμε την κατάσταση, μέσα από δύσκολες συνθήκες. Και όσοι τώρα υποκριτικά ασκούν κριτική να πω ότι όταν μπορούσαν να λύσουν προβλήματα δεν τα έλυσαν» υπογράμμισε.

Καταλήγοντας, αναφερόμενος στο προσφυγικό ζήτημα υπογράμμισε την αγαστή συνεργασία της ΕΛΑΣ με την Frontex για τον έλεγχο των συνόρων και παρατήρησε ότι η κατάσταση στην Ειδομένη δεν έχει καμία σχέση με την περσινή εικόνα.

«Σας παρακαλώ κάντε μια σύγκριση με το Καλαί και τι έγινε με την Ειδομένη μέσα σε ένα χρόνο» ήταν το σχόλιο του κ. Τόσκα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών

Χανιά: Στη φυλακή 40χρονος από τη Βουλγαρία που παρενόχλησε νεαρή σε πάρκο

Μπήκαν σε μπαρ στην Ομόνοια κι άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα

Η στρατολόγηση των ανήλικων θυμάτων και τα ραντεβού – Πού στρέφονται οι έρευνες για το κύκλωμα μαστροπείας

«Ήθελε να μας δει γυμνές, έδωσε σε εμένα 350 και στη φίλη μου 450 ευρώ»: Σοκάρει 16χρονη θύμα του κυκλώματος μαστροπείας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr