Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πέμπτη αίτηση αποφυλάκισης για Τσοχατζόπουλο – “Θα πεθάνει αν μείνει στο κελί”

Πέμπτη αίτηση αποφυλάκισης για Τσοχατζόπουλο – “Θα πεθάνει  αν μείνει στο κελί”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την πέμπτη κατά σειρά αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε, δια των πληρεξουσίων δικηγόρων του ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Άκης Τσοχατζόπουλος, ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας.

Ο πρώην υπουργός ζητάει την αναστολή εκτέλεσης των 20 ετών κάθειρξης που του έχει επιβληθεί για την κατηγορία ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Σήμερα οι συνήγοροι υπεράσπισης του Άκη Τσοχατζόπουλος υποστηρίζοντας την αίτηση αποφυλάκισης έκαναν λόγο για “κατ΄επείγου διαδικασία” η οποία πορέκυψε λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει .

Προκειμένου να βεβαιώσει την κατάσταση της υγείας του πρώην υπουργού κατέθεσε ως μάρτυρας ο διευθυντής της β’ Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου και χειρουργός του πρώην υπουργού, Γ. Οικονομόπουλος, ο οποίος υποστήριξε ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος πάσχει από στεφανιαία νόσο στελέχους 80% και τριών αγγείων.

“Ο ασθενής έπρεπε να χειρουργηθεί εκτάκτως, αλλά δεν μπορέσαμε να προχωρήσουμε λόγω των διαφόρων προβληάτων υγείας που αντιμετωπίζει. Προχωρήσαμε σε περαιτέρω εξετάσεις και εν συνεχεία έγινε τριπλή στεφανιαία παράκαμψη” προσθέτοντας πως “η κατάσταση της υγείας του ειναι σοβαρή και επισφαλής”.

Όπως επεσήμανε, πλέον ο Ακης Τσοχατζόπουλος θα πρέπει να έχει συνεχή ιατρική παρακολούθηση για την αποκατάσταση της υγείας του, να έχει συγκεκριμένη διατροφή και να προχωρήσει σε κινησιοθεραπεία και τόνισε χαρατηριστικά πως :”Η φυλακή λόγω μικροβίων, είναι κίνδυνος θάνατος για αυτόν. Πιστεύω ότι ένας άνθρωπος που έχει αυτά τα προβλήματα, πρέπει να βρίσκεται σε οικείο περιβάλλον και όχι να μένει σε ένα κελί”.

“Στην ηλικία του θα του έδινα έξι μήνες για να επανέλθει στην πρότερη κατάσταση η υγεία του”

Παράλληλα, ο μάρτυρας πρόσθεσε πως ο Άκης Τσοχατζόπουλος χρειάζεται ειδική θεραπεία για να επανέλθει και να αποφευχθούν οι λοιμώξεις.”Στην ηλικία του κ.Τσοχατζόπουλου θα του έδινα έξι μήνες για να επανέλθει στην πρότερη κατάσταση η υγεία του. Δεν ειναι εύκολο. Θέλει προσοχή για τον ασθενή, ο οποίος χρειάζεται βοήθεια για την καθημερινότητά του” τόνισε επίσης.
Στην επόμενη συνεδρίαση αναμένεται η πρόταση της εισαγγελέως και η απόφαση του Δικαστηρίου.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι απολογίες των κατηγορούμενων στην υπόθεση του “Akis-Gate”. Σήμερα είχε σειρά η δικηγόρος Μαρία – Ταλίτα Τσεκούρα, η οποία φέρεται ως εκπρόσωπος της Nobilis στο συμβόλαιο αγοραπωλησίας του ακινήτου της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Η κατηγορούμενη αρνήθηκε την κατηγορία που αντιμετωπίζει και υποστήριξε ότι δεν γνώριζε ούτε εκείνη ούτε ο πατέρας της, επίσης δικηγόρος, εάν η αγοραπωλησία πραγματοποιήθηκε παρανόμως ή όχι.

Τις προηγούμενες ημέρες είχε προηγηθεί η απολογία του κρατούμενου πρώην διευθυντή Εξοπλισμών του υπουργού Εθνικής Αμύνης, Ιω. Σμπώκου. Μεταξύ άλλων, αρνήθηκε την κατηγορία, δήλωσε αθώος και έδωσε απάντηση στο ερώτημα γιατί βρέθηκε στην θέση του κατηγορουμένου επισημαίνοντας : “Στο ερώτημα ‘γιατί εγώ;’, η απάντηση είναι ότι είμαι προβεβλημένο πολιτικό πρόσωπο που όμως δεν τυγχάνει προστασίας του νόμου περι ευθύνης υπουργών, δηλαδή ευάλωτος ανά πάσα στιγμή. Κανένας αλλιώς διευθυντής εξοπλισμών δεν είχε αυτά τα στοιχεία… ήθελαν μια Ιφιγένεια να θυσιαστεί για να ικανοποιηθεί ο λαός, δεν μου είπε κανείς ότι θυσιάζομαι για την πατρίδα” κατέθεσε απολογούμενος.

Υπογράμμισε δε πως “η εναντίον μου κατηγορία ειναι αβάσιμη, ειμαι παντελώς αθώος της κατηγορίας για την οποία καταδικάστηκα σε 16 χρονια κάθειρξης άδικα. Δεν ζητάω την επιείκεια σας, ζητάω Δικαιοσύνη και αντικειμενική εξέταση της υπόθεσης μου”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νίκος Δένδιας: «Ελπίζω ότι υπάρχουν κάποια όρια και στον παραλογισμό της γειτονικής μας χώρας»

Ο Νίκος Δένδιας στο MIT συναντήθηκε με ειδικούς σε θέματα Τεχνολογίας και Ναυπηγικής

Τσούνης: Δέσμευση των ΗΠΑ για εκσυγχρονισμό του ελληνικού στρατού

Νίκος Δένδιας: Το 2030 η ελληνική Αεροπορία θα διαθέτει 200 σύγχρονα αεροσκάφη τέταρτης και πέμπτης γενεάς

Νίκος Δένδιας: Στόχος είναι η ισχυρότερη πολεμική αεροπορία στην περιοχή, σύγχρονος στόλος και ελληνική πολεμική βιομηχανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr