Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στα μαχαίρια Μπουτάρης-Άνθιμος για τις θείες λειτουργίες στη Ροτόντα

Στα μαχαίρια Μπουτάρης-Άνθιμος για τις θείες λειτουργίες στη Ροτόντα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για κατάφωρη παραβίαση της απόφασης του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου και «ετσιθελική κατάληψη της Ροτόντας» έκανε λόγο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, με αφορμή την τοποθέτηση του αρχαίου Εγκαινίου στο μνημείο από τον Μητροπολίτη Άνθιμο.

Στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, ο Γιάννης Μπουτάρης ζήτησε πλήρη αναθεώρηση της απόφασης του ΚΑΣ που δίνει τη δυνατότητα δώδεκα φορές το χρόνο να τελούνται λειτουργίες, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Ζητούμε πλήρη αναθεώρηση της απόφασης του ΚΑΣ. Να μην γίνονται ούτε εκκλησιαστικές, ούτε κοσμικές εκδηλώσεις. Να απομακρυνθούν και τα σύμβολα που υπάρχουν εκεί μέσα. Να είναι επισκέψιμο για το κοινό το μνημείο, που είναι μεγάλης ιστορικής και αρχιτεκτονικής αξίας».

Ο κ. Μπουτάρης αναφέρθηκε και στην τοποθέτηση του αρχαίου Εγκαινίου στη διάρκεια της λειτουργίας για τη γιορτή του Αγίου Γεωργίου. «Η απόφαση λέει ξεκάθαρα ότι δεν επιτρέπεται να υπάρχουν στη Ροτόντα στοιχεία εκκλησιαστικής αντίληψης. Τώρα η Αγία Τράπεζα είναι πακτωμένη, υπάρχει ο σταυρός και δίνει την εντύπωση ότι είναι εκκλησία».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Βραβείο θάρρους στην Ουζάι Μπουλούτ: Μια φωνή κατά της άρνησης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Νέα σύλληψη Τούρκου μαφιόζου στη Θεσσαλονίκη – Μπήκε στην Ελλάδα επί Μητσοτάκη

O Ανδρέας Κουτσόλαμπρος νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών – Ποιοι εκλέχθηκαν σε Θεσσαλονίκη και Πειραιά

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Ζευγάρι στον Εύοσμο εξέτρεφε γάτες που προόριζε για τροφή

AlcoSelfTest®: Στη Θεσσαλονίκη δράση του πρώτου self-test ανίχνευσης αλκοόλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr