Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πώς σώθηκε ο 28χρονος πιλότος μετά την πτώση του Μιράζ (βίντεο)

Πώς σώθηκε ο 28χρονος πιλότος μετά την πτώση του Μιράζ (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το βίντεο που δείχνει τη διάσωση του υποσμηναγού του Mιράζ 2000 από τη θάλασσα έδωσε στη δημοσιότητα το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.

Λίγα λεπτά μετά την εγκατάλειψη του μαχητικού αεροσκάφους, ο 28χρονος πιλότος βρέθηκε στη θάλασσα ανοιχτά των Σποράδων και περίμενε το Super Puma το οποίο τον περισυνέλεξε.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, δύο διασώστες κατεβαίνουν από το ελικόπτερο και βρίσκονται δίπλα στον υποσμηναγό. Χρησιμοποιούν καλάθι για να τον ανεβάσουν στο Super Puma καθώς δεν γνώριζαν αν είναι τραυματισμένος.

Θα επιχειρήσουν ανέλκυση του Μιράζ

Το μαχητικό αεροσκάφος που κατέπεσε το μεσημέρι της Δευτέρας εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της παραλίας Σαρακήνικο στην Εύβοια.

Οπως διαπιστώθηκε από μέλη της Κινητής Ομάδας Συντήρησης Υποβρύχιων και Θαλάσσιων Εγκαταστάσεων (ΚΟΣΥΘΕ) της Πολεμικής Αεροπορίας σε συνεργασία με το Πολεμικό Ναυτικό (χρησιμοποιήθηκε το υδρογραφικό πλοίο «Στράβων» που έχει ειδικό sonar) το Mirage 2000 βρίσκεται σε βάθος 120-238 μέτρων σε απόσταση 1 – 1,5 μίλι από τις ακτές της Εύβοιας και συγκεκριμένα την παραλία Άκρα Σαρακίνικο,

Τις επόμενες ημέρες, ενδεχομένως και αύριο ή μεθαύριο, εξειδικευμένοι τεχνικοί από την 206 Πτέρυγα Αεροπορικών Υποδομών μαζί με αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού θα επιχειρήσου την ανέλκυση του Mirage 2000 από το βυθό. Στην επιχείρηση θα λάβει μέρος και το Πλοίο Γενικής Υποστήριξης «Προμηθεύς», που είναι το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο του στόλου, Ο «Προμηθέας» πλέει ήδη προς την Εύβοια.

Στο ερώτημα ποια είναι η κατάσταση του μαχητικού αεροσκάφους, αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας λένε ότι δεν μπορούν να γνωρίζουν με ασφάλεια.

Οπως λένε στο ΓΕΑ, εάν καταφέρουν να ολοκληρώσουν την ανέλκυση του Mirage 2000 πριν το τέλος της εβδομάδας θα προσπαθήσουν να ξαναχρησιμοποιήσουν κάποια από τα εξαρτήματα που δεν έχουν καταστραφεί και παραλλήλως θα λάβουν πολλές πληροφορίες για τα αίτια του ατυχήματος.

Δείτε το βίντεο της διάσωσης:

Ο 28χρονος πιλότος χρησιμοποιεί τον ασύρματο που έχει μέσα στο survival kit για να επικοινωνήσει με τα σωστικά μέσα.

Άλλωστε από τη στιγμή που εγκατέλειψε το Mirage τα αεροσκάφη που πετούσαν στην ευρύτερη περιοχή είχαν λάβει σήμα για ενεργοποίηση του συστήματος, γνώριζαν δηλαδή ότι έχει συμβεί ατύχημα κι ότι ο ιπτάμενος έχει χρησιμοποιήσει το εκτινασσόμενο κάθισμα.

Χρειάστηκαν λίγα λεπτά προκειμένου ένα από τα δύο Super Puma που απογειώθηκαν για την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης να βρουν τον υποσμηναγό.

Αφού τον διέσωσε, το πλήρωμα του ελικοπτέρου μετέφερε τον 28χρονο πιλότο στην Αθήνα.

Μεταφέρθηκε στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας όπου υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία και μια πλήρη σειρά εξετάσεων ώστε να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας του.

Αυτή την ώρα, ο υποσμηναγός παραμένει στο 251 ΓΝΑ. Έχει υποστεί εξάρθρωση ώμου η οποία και αντιμετωπίστηκε από τους γιατρούς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου είχε σειρά συναντήσεων

Νίκος Δένδιας: «Τιμάμε τις εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας που έπεσαν μέσα σ’ αυτά τα 203 χρόνια για να είναι η πατρίδα μας ελεύθερη»

Νίκος Δένδιας: Πρέπει να ομογενοποιήσουμε τους τύπους των πολεμικών αεροσκαφών μας

Νίκος Δένδιας: Τιμάμε την μνήμη χιλιάδων Ελλήνων και Φιλελλήνων που θυσιάστηκαν για την ελευθερία

Ο Νίκος Δένδιας παρουσία του Λουίτζι Ντι Μάιο έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα για το πώς λύνουν τις διαφορές τους οι πολιτισμένες χώρες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr