Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυτό είναι το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για το Μενίδι

Αυτό είναι το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για το Μενίδι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομία, Μενίδι, Νίκος Τόσκας,

Το σχέδιο της για το Μενίδι, μετά και το θάνατο του 11χρονου Μάριου από αδέσποτη σφαίρα, παρουσίασε η ΕΛ. ΑΣ.

Πιο συγκεκριμένα, δέσμη μέτρων που περιλαμβάνουν εκτός των άλλων δημιουργία νέων υπηρεσιών και ενίσχυση του αστυνομικού τμήματος και της ασφάλειας στο Μενίδι ανακοίνωσε ο ΓΓ Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνος Τσουβάλας, παρουσία και του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, στον δήμαρχο Αχαρνών Γιάννη Κασσαβό και σε αντιπροσωπεία από όλες τις δημοτικές παρατάξεις με τους οποίους συναντήθηκαν την Τετάρτη στο μέγαρο της Λεωφόρου Κατεχάκη.

Τα βασικά σημεία

Τα βασικά σημεία του σχεδιασμού που παρουσιάστηκε περιλαμβάνουν:

– δημιουργία στο Δήμο Αχαρνών οργανωτικής δομής σχεδιασμού, συντονισμού και εποπτείας επιχειρήσεων στη Δυτική Αττική, με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας,

– ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Ασφαλείας,

– σταθερή παρουσία Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.), σε 24ωρη βάση, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αχαρνών,

– περαιτέρω ενεργοποίηση Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) σε σταθερή βάση και

– επαύξηση της αστυνομικής παρουσίας και δράσης, με στοχευμένες παρεμβάσεις σε επιμέρους τομείς του Δήμου Αχαρνών.

Ο σχεδιασμός προβλέπει επίσης ότι θα συνεχιστούν και θα επεκταθούν οι οργανωμένες αστυνομικές επιχειρήσεις των Διευθύνσεων Ασφάλειας Αττικής και Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, με τη συνδρομή και άλλων Διευθύνσεων και Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Αναφέρθηκε επιπλέον ότι στην αναβάθμιση του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας και ανταπόκρισης στην ευρύτερη περιοχή πρόκειται να συμβάλει σημαντικά η μεταφορά της έδρας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής στον όμορο Δήμο Φυλής, κάτι που αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Αξίζει να σημειωθεί δε ότι η υλοποίηση του πλέγματος των μέτρων όπως και η αποτελεσματικότητά τους, αποφασίστηκε να αξιολογούνται από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας κάθε δέκα ημέρες, έτσι ώστε, εφόσον κριθεί αναγκαίο, να πραγματοποιούνται οι απαραίτητες παρεμβάσεις για τη βελτιστοποίηση του προγράμματος.

«Φαίνεται πως αύριο ξημερώνει μια άλλη μέρα» δήλωσε ο δήμαρχος λίγο μετά τη συνάντηση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, που κράτησε πάνω από δύο ώρες και υπογράμμισε ότι ο υπουργός και οι ηγεσίες δεσμεύθηκαν για άμεση υλοποίηση, ακόμα και από αύριο. Ο κ Κασσαβός καθώς και οι υπόλοιποι της αντιπροσωπείας από το δήμο Μενιδίου εξέφρασαν την ικανοποίησή τους από όσα τούς ανακοινώθηκαν κρατώντας ωστόσο μία επιφύλαξη επειδή όπως είπαν, εδώ και χρόνια έχουν ακούσει πολλά.

Ο επικεφαλής της παράταξης Αχαρνείς Αυτόνομη Ριζοσπαστική Κίνηση, Οδυσσέας Καμπόλης δήλωσε ότι η στάση του υπουργείου και της αστυνομίας δείχνει ότι αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα το θέμα και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι θα υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα από την εφαρμογή των μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα μέτρα αναλυτικά θα ανακοινωθούν από το υπουργείο, ωστόσο σε πρώτη φάση από την Τετάρτη ξεκινούν επιχειρήσεις της αστυνομίας, στις «γκρίζες περιοχές» του Μενιδίου που είναι: Αγία Σωτήρα, Άγιος Δημήτριος, Αυλίζα, στρατόπεδο Καποτά, Χαραυγή και οδός Κύπρου.

Παράλληλα, ιδρύεται τμήμα επιχειρησιακού σχεδιασμού δυτικής Αττικής με έδρα το Μενίδι, ανεξάρτητο τμήμα Τροχαίας στην περιοχή, ενώ από αύριο θα υπάρχουν σε μόνιμη βάση δύο ομάδες ΔΙΑΣ και θα ενισχυθούν οι αστυνομικοί των ΟΠΚΕ κι οι περιπολίες.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, όπως τού είπε ο κ Τόσκας, η εξοικονόμηση προσωπικού για την υλοποίηση των μέτρων θα γίνει κυρίως από τη φύλαξη επισήμων και άλλες υπηρεσίες μη μάχιμες.

Από πλευράς δήμου στη συνάντηση εκτός από τον δήμαρχο κ. Κασσαβό συμμετείχαν ο πρώην δήμαρχος Σωτήρης Ντούρος, ο κ. Καμπόλης, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων που έχουν εκλεγεί Παναγιώτης Γρηγοριάδης και Σπύρος Βρεττός και οι αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Πολυμενέας και Ευστάθιος Τοπαλίδης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συναγερμός για τις απανωτές φωτιές σε όλη τη χώρα – Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Κικίλια

Άγριο φονικό στο Μαρούσι: Νεκρός 23χρονος έξω από νυχτερινό μαγαζί – Υπάρχουν και τραυματίες

Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή 3 κατηγορούμενοι για ναρκωτικά

Δημοτικός σύμβουλος χτύπησε αντιδήμαρχο έξω από το Ειρηνοδικείο

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr