Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία στέλνει τρία σκάφη στο σημείο του περιστατικού με το Ελληνικό Λιμενικό

Η Τουρκία στέλνει τρία σκάφη στο σημείο του περιστατικού με το Ελληνικό Λιμενικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η νεο-οθωμανική ισλαμιστική Τουρκία επιλέγει να κλιμακώσει την ένταση στο Αιγαίο, μετά το περιστατικό με το τουρκικό φορτηγό πλοίο και σκάφος του Ελληνικού Λιμενικού.

Η Τουρκία στέλνει τρία σκάφη στο σημείο, ανοιχτά της Ρόδου, όπου νωρίτερα το Ελληνικό Λιμενικό άνοιξε πυρ σε τουρκικό φορτηγό πλοίο, ύποπτο για λαθρεμπόριο ναρκωτικών, το οποίο αρνήθηκε έλεγχο των ελληνικών Αρχών και διέφυγε στα τουρκικά χωρικά ύδατα.

Την είδηση μεταδίδει στο Twitter το τουρκικό δίκτυο Anadolu και είναι φανερό πως οι Τούρκοι προσπαθούν να κλιμακώσουν την ένταση.

Οι συμπεριφορές αυτές δεν πρέπει να θεωρούνται άσχετες με τις συνομιλίες για το Κυπριακό στην Ελβετία και προφανώς τίποτα δεν είναι τυχαίο στην προκλητική συμπεριφορά της Άγκυρας.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού:

Αναφορικά με σημερινό περιστατικό εμπλοκής σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με Φ/Γ πλοίο σημαίας Τουρκίας, από το Αρχηγείο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

Μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ρόδου δέχτηκε ανώνυμη τηλεφωνική καταγγελία, ότι Φ/Γ πλοίο με όνομα «ACT» σημαίας Τουρκίας, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της ν. Ρόδου μετέφερε ναρκωτικές ουσίες.

Άμεσα κινητοποιήθηκε η εν λόγω Λιμενική Αρχή, σκάφος της οποίας, εντόπισε το πλοίο «ACT» σημαίας Τουρκίας στη θαλάσσια περιοχή 3,5 ν.μ. βορειοδυτικά ν. Ρόδου, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων.

Από το πλήρωμα του σκάφους ζητήθηκε από τον Πλοίαρχο του Φ/Γ πλοίου να πλεύσει προς τον όρμο Τριαντών ν. Ρόδου προκειμένου διενεργηθεί έλεγχος.

Ο Πλοίαρχος του «ACT», δεν υπάκουσε στις εντολές και στα ηχητικά σήματα του σκάφους της Λιμενικής Αρχής, με αποτέλεσμα να ριφθούν προειδοποιητικές βολές χωρίς ωστόσο και πάλι να σταματήσει την πορεία του. Αντιθέτως, το «ACT» συνέχισε τον πλου του εισερχόμενο στα τουρκικά χωρικά ύδατα, ενώ το σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σταμάτησε την καταδίωξη επί της οριογραμμής.

Παράλληλα, για το ζήτημα ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Τουρκικές Αρχές.

Αναλυτικά εδώ: Το Ελληνικό Λιμενικό άνοιξε πυρ σε τουρκικό φορτηγό πλοίο κοντά στη Ρόδο

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Μυστήριο με τον θάνατο βρέφους ενός έτους στην Κω – Το παιδί έφερε τραύματα, προσήχθησαν οι γονείς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr