Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισλαμιστικά λαθρεμπόρια όπλων και ναρκωτικών στην αν. Μεσόγειο – Πώς συνδέεται το ACT που “γάζωσε” το Λιμενικό

Ισλαμιστικά λαθρεμπόρια όπλων και ναρκωτικών στην αν. Μεσόγειο – Πώς συνδέεται το ACT που “γάζωσε” το Λιμενικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Προεκτάσεις που φτάνουν στο «βαθύ κράτος» της Τουρκίας έχει η περίεργη υπόθεση του ναρκοπλοίου «ACT», το οποίο γάζωσε η ελληνική ακτοφυλακή.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Δημοκρατία την Τετάρτη, το πλοίο -που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «Noor 2»!- αγνόησε προκλητικά τις ελληνικές προειδοποιήσεις μια και, όπως τόνισε ο Έλληνας υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ήταν ύποπτο για μεταφορά ναρκωτικών και γι’ αυτό διέφυγε στη γείτονα.

Το πλοίο πάντως έχει προϊστορία καθώς το 2012 είχε υποχρεωθεί από τις ελληνικές Αρχές να παραμείνει για έλεγχο στο λιμάνι του Πειραιά «για τεχνικούς λόγους», αλλά κάποια στιγμή απέπλευσε απροειδοποίητα και εξαφανίστηκε.

Κατά δεύτερον, ο Χαλούκ Σαμί Καλκαβάν, καπετάνιος του ύποπτου πλοίου, ήταν ο κυβερνήτης του δεύτερου σκάφους (με το όνομα «Gazze») στην αποστολή του Μαβί Μαρμαρά με ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα της Παλαιστίνης το 2010, όταν ο στολίσκος δέχθηκε επίθεση από τις ειδικές δυνάμεις του Ισραήλ, με αποτέλεσμα πολλοί Τούρκοι να σκοτωθούν και οι υπόλοιποι (μεταξύ τους και ο Καλκαβάν) να συλληφθούν.

Όπως έγινε γνωστό στη συνέχεια, τα τουρκικά σκάφη της αποστολής ήταν μισθωμένα από τουρκική ΜΚΟ, γνωστή στις μυστικές υπηρεσίες για τις σχέσεις της με τη ΜΙΤ αλλά και την παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς!

Τα δύο αυτά πλοία ανήκουν στον Γιουσούφ Ντουρντάρ, αδελφό του Αμπντουραχίμ Ντουρντάρ, βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος του Ταγίπ Ερντογάν.

Αυτά και άλλα πλοία της εταιρίας έχουν πολλές φορές στο παρελθόν ερευνηθεί από τις τουρκικές και τις διεθνείς Αρχές για μεταφορά παράνομου υλικού.

Το 2013, για παράδειγμα, το πλοίο «Zeynep Dundar», το οποίο ανήκει στην ίδια εταιρία με το «ACT», ερευνήθηκε στην Αλεξανδρέττα και πάνω του βρέθηκαν περίπου 3.400 σφαίρες και όλμοι.

Το πλοίο εκτελούσε το ταξίδι από Ουκρανία προς Υεμένη και παρουσίασε το φορτίο ως εργαλεία κουζίνας!

Όλα δείχνουν ότι η συγκεκριμένη εταιρία και τα πλοία της είναι στο «μικροσκόπιο» κρατών της ανατολικής Μεσογείου και παρακολουθούνται στενά από τις μυστικές υπηρεσίες τους.

Θυμίζουμε βέβαια, γράφει η “Δημοκρατία”, ότι ο Πάνος Καμμένος για την υπόθεση του «Noor 1» είχε κάνει λόγο για ζήτημα εθνικής ασφαλείας…

Η πληροφορία για το φορτίο που μετέφερε το «ACT» από την Αλεξανδρέττα στη Νικομήδεια πέρασε (μέσω ΗΠΑ) στις ελληνικές Αρχές προχθές το μεσημέρι.

Αμέσως δόθηκε εντολή και σκάφος του Λιμενικού εντόπισε πολύ γρήγορα το συγκεκριμένο πλοίο, περίπου 3,5 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Ρόδου, εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, και του ζήτησε να πλεύσει προς τη Ρόδο (στον όρμο Τριαντών).

Ο Καλκαβάν αγνόησε προκλητικά τις εντολές και τα ηχητικά σήματα του σκάφους της Λιμενικής Αρχής Ρόδου, με αποτέλεσμα το τελευταίο να ρίξει προειδοποιητικές βολές. To «ACT» ανέπτυξε ταχύτητα και μπήκε στα τουρκικά χωρικά ύδατα.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, βέβαια, περί… άλλα τυρβάζει και εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει «έντονα αυτή την υπέρμετρη ενέργεια των ελληνικών Αρχών, που αψηφά την ανθρώπινη ζωή, η οποία αποτελεί βασικό δικαίωμα», και κάνει λόγο για «ανάγκη να μην επαναληφθεί παρόμοιο περιστατικό»! Ούτε λέξη, βέβαια, για το ύποπτο φορτίο του φορτηγού πλοίου…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ιράν ενημέρωσε την Τουρκία εκ των προτέρων για την επίθεση στο Ισραήλ

DW: Ζυγίζει μάλλον ακόμη την κατάσταση η Άγκυρα για τη Μέση Ανατολή

Χαμάς για την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Φυσικό δικαίωμα των χωρών να αμυνθούν

Οι Ιρανοί μετακινούν ντρόουν κι επιθετικούς πυραύλους

Πρώην επικεφαλής Μοσάντ: «Η κυβέρνηση και ο στρατός του Ισραήλ πίστευαν πως η Χαμάς είχε παρακμάσει»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr