Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κινδυνεύει η ζωή δύο τραυματιών από τον σεισμό στην Κω – Νοσηλεύονται στη ΜΕΘ

Κινδυνεύει η ζωή δύο τραυματιών από τον σεισμό στην Κω – Νοσηλεύονται στη ΜΕΘ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δωδεκάνησα, Κως, Σεισμός,

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται οι δύο από τους τέσσερις τραυματισμένους από τον ισχυρό σεισμό στην Κω, που μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) με C 130.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν που εξέδωσε το ΠΑΓΝΗ, ο 21 ετών Σουηδός νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) σε καταστολή διασωληνωμένος, με πολλαπλά κατάγματα και υπαραχνοειδή αιμορραγία. Προετοιμάζεται να υποβληθεί σε ορθοπεδικά χειρουργεία τις επόμενες ώρες. Είναι σταθερός αιμοδυναμικά, όμως η κατάστασή του με τα ως τώρα δεδομένα κρίνεται κρίσιμη.

Ο 23χρονος Νορβηγός μετά το χειρουργείο νοσηλεύεται σε καταστολή διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και έχει άμφω ακρωτηριασμένα τα δύο κάτω άκρα (κνημιαίος και άκρας ποδός). Είναι σταθερός αιμοδυναμικά, όμως η κατάσταση του με τα ως τώρα δεδομένα κρίνεται κρίσιμη.

Ο 37χρονος Έλληνας, με τραύμα στον δεξί οφθαλμικό κόγχο, από τις 17.15 υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση που δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.

Η 28χρονη Ελληνίδα νοσηλεύεται στην ορθοπεδική κλινική με κάταγμα στο δεξί πόδι στο ύψος της κνήμης και κάταγμα στο μετατάρσιο του αριστερού ποδιού.

Στο ανακοινωθέν τονίζεται πως το προσωπικό του νοσοκομείου συνεχίζει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επιτυχή αντιμετώπιση των παραπάνω περιστατικών.

Όπως έκανε γνωστό νωρίτερα το υπουργείο Υγείας, από τους συνολικά 115 τραυματίες, 12 νοσηλεύεται σε νοσοκομεία. Εκτός από τους τέσσερις στο ΠΑΓΝΗ, άλλοι τρεις μεταφέρθηκαν στην Αθήνα στο Γ.Ν. Θριάσιο (δύο άντρες 1 Έλληνας και ένας αλλοδαπός και μία γυναίκα αλλοδαπή), ενώ στο Νοσοκομείο της Κω παρέμειναν πέντε άτομα (άντρες) για περαιτέρω νοσηλεία και είναι σε καλή κατάσταση.

Υπενθυμίζεται ότι από την ισχυρή δόνηση έχασαν τη ζωή τους ένας Σουηδός και ένας Τούρκος.

Σημειώνεται παράλληλα ότι το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο της Αθήνας αναθεώρησε στα 6,6 Ρίχτερ, από 6,4, το μέγεθος του σεισμού.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γιάννης Μανιάτης: Μεγάλο ατόπημα της Κομισιόν – «Δίνει» ελληνικά νησιά στην Τουρκία

Ρόδος: Στη φυλακή 55χρονος για τον βιασμό της κόρης του με την οποία απέκτησε και παιδί

Ο Νίκος Δένδιας διακήρυξε προς πάσα κατεύθυνση: ΟΛΑ τα ελληνικά νησιά έχουν ΑΟΖ – Το ανυπόστατο «μνημόνιο» Άγκυρας-Τρίπολης ΔΕΝ θα περάσει

Ρόδος: 19χρονος στρατιώτης από την Κρήτη σκοτώθηκε από χειροβομβίδα – Συγκλονίζει ο πατέρας του

Σεισμός 4,6 Ρίχτερ στη Σκύρο – Αισθητός και στην Αττική – Τι είπε ο Ευθ. Λέκκας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr