Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέος καύσωνας Παρασκευή και Σάββατο – Διαβάστε που θα μας κάψει το λιοπύρι

Νέος καύσωνας Παρασκευή και Σάββατο – Διαβάστε που θα μας κάψει το λιοπύρι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Καιρός, Καύσωνας,

Νέο κύμα καύσωνα αναμένει να χτυπήσει τη χώρα την Παρασκευή και το Σάββατο, με τον υδράργυρο να ξεπερνάει σε ορισμένες περιοχές τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Συγκεκριμένα, ο υδράργυρος αναμένεται να φτάσει τους 40-41 βαθμούς στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, την Κεντρική Μακεδονία, τη Δυτική Στερέα, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο και τη Δυτική Πελοπόννησο. Στην Κεντρική Μακεδονία το θερμόμετρο αναμένεται να φτάσει ακόμη και στους 42 βαθμούς.

«Με συνθήκες καύσωνα η ερχόμενη εβδομάδα». Με αυτή τη φράση που ανέβασε στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο γνωστός μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιεί τους πολίτες για τις «καυτές» ημέρες που θα ακολουθήσουν.

Σύμφωνα με το μετεωρολόγο, η θερμοκρασία θα παρουσιάσει γενικευμένη άνοδο στις περισσότερες περιοχές της χώρας από το προσεχές Σάββατο (05/08/2017), με τον υδράργυρο να «σκαρφαλώνει» στους 41 βαθμούς Κελσίου.

Σε ποιες περιοχές ο υδράργυρος θα αγγίξει σήμερα τους 37 βαθμούς

Γενικά αίθριος ο καιρός, σήμερα, Πέμπτη (03/08/2017) σε όλη τη χώρα. Η θερμοκρασία, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), θα σημειώσει άνοδο.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται αίθριος. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 25 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά του νομού η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Αίθριος αναμένεται ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 36 και κατά τόπους 37 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη τοπικά 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο βαθμιαία βορειοδυτικοί τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα ηπειρωτικά η ελάχιστη τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 39 και στη νότια Κρήτη τοπικά 31 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Αίθριος ο καιρός. Αραιές νεφώσεις κατά τόπους. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο, Παρασκευή (04/08) ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι στα δυτικά και τα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και το απόγευμα στο Ιόνιο βορειοδυτικοί τοπικά 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στα δυτικά.

Υψηλός και σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιών

Πολύ υψηλός παραμένει και σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε αρκετές περιοχές της χώρας, ενώ παράλληλα κατά το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 39 δασικές φωτιές, οι περισσότερες από τις οποίες τέθηκαν έλεγχο στο αρχικό τους στάδιο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής.

Ειδικότερα, σήμερα, σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 4) για τους νομούς Αττικής, Βοιωτίας, Ευβοίας, Κορινθίας, Αργολίδας, καθώς και για τα νησιά Σκύρος, Λέσβος, Χίος και Ψαρά.

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες πυρκαγιές η κατάσταση έχει ως εξής:

Η φωτιά που εκδηλώθηκε προχθές το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Άγιοι Ανάργυροι Σπετσών είναι σε ύφεση, οριοθετημένη και χωρίς ενεργό μέτωπο. Αυτή την ώρα επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 40 άτομα πεζοπόρα τμήματα, και 1 υδροφόρο από την περιφέρεια.

Παράλληλα, η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα στην περιοχή Μάλες Ιεράπετρας Λασιθίου Κρήτης τέθηκε υπό μερικό έλεγχο, ενώ επιχειρούν τώρα 23 πυροσβέστες, 11 οχήματα και 6 άτομα πεζοπόρο τμήμα για την πλήρη κατάσβεσή της.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μεταφορά αφρικανικής σκόνης: Συστάσεις της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας

Καιρός: Έρχεται… καλοκαίρι – Η πιο ζεστή μέρα με 27°C

Λασποβροχές και αφρικανική σκόνη: Ανεβαίνει η θερμοκρασία, έως 24°C ο υδράργυρος

ΟΗΕ: Μεγάλη πιθανότητα το 2024 να είναι η πιο ζεστή χρονιά που έχει καταγραφεί ποτέ

Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση την Κυριακή 17/3 το απόγευμα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr