Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οριακή η κατάσταση στη Λέσβο με 6.000 μετανάστες

Οριακή η κατάσταση στη Λέσβο με 6.000 μετανάστες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με επιστολή του στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, με αφορμή και την αύξηση των προσφυγικών ροών, ζητά την άμεση λήψη μέτρων για την αποσυμφόρηση του νησιού.

Ο κ. Γαληνός στην επιστολή τονίζει πως είναι «πολύ δύσκολη αλλά και οριακά εκρηκτική η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η διαχείριση των προσφυγικών ροών στο νησί της Λέσβου». «Οι διαμένοντες σε δομές φιλοξενίας πρόσφυγες και μετανάστες στη Λέσβο έχουν ξεπεράσει τους 6.000, κάτι που σημαίνει ότι οι υπάρχουσες δομές έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τον μέγιστο αριθμό ατόμων που μπορούν να φιλοξενήσουν.

Η σταθερή αύξηση των αφίξεων, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν γίνεται καμία ενέργεια αποσυμφόρησης, είτε επανεισδοχές, είτε μεταφορά στην ηπειρωτική Ελλάδα, οδηγεί για μία ακόμα φορά στον εγκλωβισμό ενός μεγάλου πληθυσμού αιτούντων άσυλο στη Λέσβο» σημειώνει.

Επίσης, ο δήμαρχος Λέσβου επισημαίνει στον κ. Μουζάλα: «Το επιχείρημά σας ότι η τοπική αυτοδιοίκηση δεν σας επιτρέπει τη δημιουργία νέου προαναχωρησιακού κέντρου δεν ευσταθεί. Η Λέσβος έχει ήδη προσφέρει πάρα πολλά στη διαχείριση των προσφυγικών ροών και δεν μπορεί να σηκώσει επιπλέον βάρος.

Η τακτική της αποφυγής λήψης μέτρων έως ότου οι συνθήκες χειροτερέψουν τόσο ώστε να έχουμε ξανά στα χέρια μας μία κρίση δεν μπορεί, σε καμία περίπτωση, να γίνει ανεκτή από την τοπική κοινωνία. Μάλιστα, μεταφέρετε τις ευθύνες για την παρούσα κατάσταση στην τοπική αυτοδιοίκηση, τη στιγμή που έχουμε τονίσει ότι η δημιουργία νέων δομών δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση βιώσιμη λύση. Η ικανότητα φιλοξενίας της Λέσβου έχει όριο τις σημερινές δομές φιλοξενίας».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Πέρασε» από την Ολομέλεια το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο

Τραγωδία στη Χίο: Τρία μικρά κορίτσια νεκρά σε ναυάγιο

Γερμανία: Αυξάνεται η βία από τους μετανάστες

Περίπου 4,2 εκατομμύρια Ουκρανοί έχουν βρει καταφύγιο στην Ε.Ε.

Χανιά: Στη φυλακή 40χρονος από τη Βουλγαρία που παρενόχλησε νεαρή σε πάρκο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr