Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μεγάλες καταστροφές από την κακοκαιρία (εικόνες, βίντεο)

Μεγάλες καταστροφές από την κακοκαιρία (εικόνες, βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Σαμοθράκη, Φωτογραφίες, Χανιά,

Προβλήματα προκάλεσε στη Σαμοθράκη και την Κρήτη η κακοκαιρία που πλήττει τις τελευταίες μέρες τη χώρα.

Σύμφωνα με το thrakinea.gr, σοβαρές ζημιές υπέστη το νοτιοανατολικό τμήμα της Σαμοθράκης. Νεροποντή και χαλαζόπτωση που «χτύπησε» το νησί έπληξε το πιο παραγωγικό τμήμα του, μια ελαιοπαραγωγική περιοχή καθώς και μια περιοχή τουριστικού ενδιαφέροντος (Παναγιά Κρεμνιώτισσα, Παχιά Άμμος).

Τεράστιοι όγκοι φερτών υλικών από το βουνό καταπλάκωσαν δρόμους, ελαιοκτήματα και κτηνοτροφικές μονάδες. Πρωτοφανείς ζημιές έχουν προκληθεί στο οδικό δίκτυο, σε μεγάλο τμήμα της αγροτικής οδοποιίας όπως επίσης στην αγροτική παραγωγή. Εκατοντάδες ελαιόδεντρα έχουν παρασυρθεί από ρέματα που δημιουργήθηκαν από την νεροποντή σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, καθώς επίσης και πληθώρα κατολισθήσεων μικρής κλίμακας.

thraki

Η μεγαλύτερη καταστροφή, ωστόσο, έχει προκληθεί στην περιοχή της Κοιτάδας – Παχιάς Άμμου, ενώ ζημιές μικρότερης κλίμακας έχουν υποστεί και οι περιοχές του ανατολικού τμήματος του νησιού.

Ο δήμος, ο στρατός και μηχανήματα που υπάρχουν στο νησί συνδράμουν ώστε να αποκατασταθεί τουλάχιστον το οδικό δίκτυο προς το παρόν μέχρι να έρθει βοήθεια από την περιφέρεια.

Ο δήμος απευθύνει έκκληση σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες για την παροχή βοήθειας ενώ δεν μπορεί να υπολογιστεί ο χρόνος που χρειάζεται για την αποκατάσταση των ζημιών.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Θυελλώδεις άνεμοι έπληξαν Χανιά και Ηράκλειο

Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία προκλήθηκαν και στα Χανιά της Κρήτης, όπου θυελλώδεις άνεμοι έπληξαν την περιοχή το απόγευμα της Τρίτης.

Όπως μετέδωσε το flashnews.gr, η μανία των ανέμων ήταν τέτοια που μετακινήθηκε μια από τις δεξαμενές ελλιμενισμού πολεμικών σκαφών του Ναυστάθμου Κρήτης προς την προβλήτα του λιμανιού της Σούδας.

Ισχυρές δυνάμεις του Ναυστάθμου με την συνδρομή πολλών ρυμουλκών κατέβαλλαν μεγάλες προσπάθειες για να σταθεροποιήσουν την δεξαμενή την ώρα που δυνατοί άνεμοι χτυπούσαν με μανία τα σκάφη. Μάλιστα στην προσπάθεια να δεθεί η δεξαμενή έσπασε και ένας κάβος, αλλά ευτυχώς κανείς δεν τραυματίστηκε. Την ίδια ώρα σημειώθηκαν διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

krhth_xania_2

krhth_xania_3

Πτώσεις δέντρων προκλήθηκαν στο νομό Ηρακλείου, στις περιοχές Μπεντεβή και πλατεία Σινάνη του Ηρακλείου της Κρήτης, ενώ από τύχη δεν χτύπησε κάποιος περαστικός από το σημείο. Και στις δύο περιπτώσεις χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, άνδρες της οποία έσπευσαν για να τα απομακρύνουν,  δίχως γι άλλη μια φορά ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί.

Παράλληλα, η πορθμειακή γραμμή Ρίου- Αντιρρίου παρέμεινε κλειστή την Τρίτη λόγω των ισχυρών ανέμων, εντάσεως 8 Μποφόρ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Οι 5 προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την Αστυνομία

Σοκ στα Χανιά: Πέθανε ξαφνικά 14χρονος μέσα στο σπίτι του

Κασσελάκης: Δεν είναι εργαλειοποίηση να ζητάς δικαιοσύνη για αυτές τις οικογένειες

Χανιά: Στη φυλακή 40χρονος από τη Βουλγαρία που παρενόχλησε νεαρή σε πάρκο

Στα Χανιά ο υπουργός Άμυνας της Γερμανίας λίγο πριν την επιχείρηση «Ασπίδες»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr