Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κυρώσεις για γιατρούς που στηρίζουν το αντιεμβολιαστικό κίνημα

Κυρώσεις για γιατρούς που στηρίζουν το αντιεμβολιαστικό κίνημα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την προσυπογραφή του οικείου ιατρικού συλλόγου σε κάθε γνωμάτευση η οποία εξαιρεί παιδιά από τους εθνικούς εμβολιασμούς προτείνει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), σε μια προσπάθεια να περιορίσει τις συνέπειες του αντιεμβολιαστικού κινήματος, δεδομένης της έξαρσης της ιλαράς.

Σε συνεδρίαση του δ.σ. του ΠΙΣ συζητήθηκαν καταγγελίες για παραπλανητικά ή πλαστά πιστοποιητικά που εκδίδουν ορισμένοι γιατροί, προκειμένου να παράσχουν κάλυψη σε γονείς που αρνούνται να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

Ο Σύλλογος θεωρεί πως τέτοιες ενέργειες αντιβαίνουν στον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας και θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.
Πάντως, επισημαίνει πως παρά τις ελάχιστες εξαιρέσεις, η ιατρική κοινότητα τηρεί πιστά τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Γι’ αυτό θεωρεί επιβεβλημένη την προσυπογραφή του οικείου ιατρικού συλλόγου, σε κάθε γνωμάτευση η οποία συστήνει εξαίρεση παιδιού από τους εθνικούς εμβολιασμούς.

Επίσης, καλεί τους ιατρικούς συλλόγους να επιλαμβάνονται άμεσα κάθε καταγγελίας περί παραπλανητικού ή πλαστού πιστοποιητικού και εφόσον η καταγγελία είναι βάσιμη, να παραπέμπουν άμεσα τους υπαίτιους στο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Ο ΠΙΣ εκτιμά ότι η επιδημική έξαρση της ιλαράς λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις και συστήνει τη θωράκιση των επαγγελματιών υγείας, οι οποίοι είναι ανεμβολίαστοι ή ανεπαρκώς εμβολιασμένοι, καθώς και του λοιπού πληθυσμού μετά από σύσταση του θεράποντος γιατρού.

Από την Πολιτεία ζητεί τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την πλήρη εμβολιαστική κάλυψη των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: 62χρονος εμβολιάστηκε 217 φορές κατά της covid-19

Χειροπέδες σε 43χρονο που υποκινούσε βία κατά των ομοφυλόφιλων μέσω social media

Εμβόλια Covid: Έχουν τελικά σπάνιες αλλά σοβαρές παρενέργειες σύμφωνα με παγκόσμια μελέτη

Πούτιν: Ρώσοι επιστήμονες κοντά στη δημιουργία εμβολίου για τον καρκίνο

Μελάνωμα: Έγινε στην Ελλάδα το πρώτο πειραματικό εμβόλιο – Έτοιμο και για τον καρκίνο του πνεύμονα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr