Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Υπ. Δικαιοσύνης: Θα προστατεύσουμε τους συμβολαιογράφους – Θα πληρώσουν οι μπαταχτσήδες

Υπ. Δικαιοσύνης: Θα προστατεύσουμε τους συμβολαιογράφους – Θα πληρώσουν οι μπαταχτσήδες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αυτεπάγγελτα, και όχι κατ’ έγκληση, θα διώκονται αδικήματα όπως η απειλή και διατάραξη οικιακής ειρήνης σε βάρος συμβολαιογράφων που διενεργούν πλειστηριασμούς, όπως προανήγγειλαν οι αρμόδιοι υπουργοί, κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης με το δ.σ. του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου.

Συγκεκριμένα, οι πρωτοβουλίες που αποφασίστηκαν με στόχο την ανάληψη πρωτοβουλιών για την ασφάλεια των συμβολαιογράφων και τη διασφάλιση της διενέργειας των πλειστηριασμών θα κινηθούν σε δύο άξονες.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε, σχεδιάζεται αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου έτσι ώστε για αδικήματα όπως η απειλή και η διατάραξη οικιακής ειρήνη σε βάρος συμβολαιογράφων που διενεργούν πλειστηριασμούς να προβλέπεται αυτεπάγγελτη δίωξη και όχι δίωξη κατ’ έγκληση, όπως ισχύει σήμερα. Επιπλέον, θα ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας στα Ειρηνοδικεία Αθήνας, Θεσσαλονίκης και σε όποιες άλλες πόλεις κριθεί αναγκαίο, προκειμένου, όπως τονίστηκε, οι πλειστηριασμοί να διενεργούνται με ασφάλεια.

Κατά τη σύσκεψη επισημάνθηκε ότι μπορεί να υπάρξει περιθώριο για βελτιώσεις στη διαδικασία των πλειστηριασμών το προσεχές διάστημα.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος.

«Οι στρατηγικοί κακοπληρωτές να μην κρύβονται πίσω από επιθέσεις κατά συμβολαιογράφων»

Παράλληλα, κυβερνητικές πηγές τόνιζαν ότι η υποχρέωση να πληρώνουν οι στρατηγικοί κακοπληρωτές τα χρέη τους στις τράπεζες είναι σταθερή θέση της κυβέρνησης και φυσικά και του υπουργού Οικονομικών.

Όπως ανέφεραν, «στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση θα λάβει όλα τα μέτρα, ώστε να μην κρύβονται αυτοί οι στρατηγικοί κακοπληρωτές πίσω από επιθέσεις κατά συμβολαιογράφων».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συμβολαιογράφοι: Αποφάσισαν λήξη της αποχής τους

Οι συμβολαιογράφοι Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου συνεχίζουν την αποχή έως 8 Ιανουαρίου

ΣΥΡΙΖΑ: Παγίδα για τους δανειολήπτες η προκαταβολή 10% στους servicers

ΓΣΕΕ: 140,7% αύξηση στους πλειστηριασμούς σε ένα χρόνο – Προκλητικές συμπεριφορές από τα Funds

Πότε ξεκινά ο ψηφιακός φάκελος μεταβίβασης ακινήτου – Όλη η διαδικασία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr