Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το επίδομα των 5.000 ευρώ στους πλημμυροπαθείς – Τι χρειάζεται

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το επίδομα των 5.000 ευρώ στους πλημμυροπαθείς  – Τι χρειάζεται
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ξεκινάει από την Τετάρτη η κατάθεση αιτήσεων, για την χορήγηση του επιδόματος των 5.000 ευρώ από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, στους πλημμυροπαθείς  της Δυτικής Αττικής, οι κατοικίες των οποίων επλήγησαν από την θεομηνίατης 15ης Νοεμβρίου.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών το οποίο θα χορηγήσει το επίδομα των 5.000 ευρώ, στους δικαιούχους των κατοικιών, σημειώνεται ότι σύμφωνα με την σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, τα πληγέντα φυσικά πρόσωπα (ιδιοκτήτες/ ενοικιαστές/ με δωρεάν παραχώρηση) μπορούν να καταθέσουν αίτηση για τη χορήγηση της έκτακτης εφάπαξ ενίσχυσης για τις κατοικίες τους (συμπεριλαμβανομένων των αποθηκών που εξυπηρετούν την κατοικία) που έχουν πληγεί.

Η αίτηση (με τα συνημμένα δικαιολογητικά,) θα απευθύνονται στη Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Κεντρικής Ελλάδας (Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε., οδός Ι. Κόνιαρη 43, 114 71, Αθήνα).

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, η κατάθεση των αιτήσεων θα γίνεται στον 1ο όροφο του Δημαρχείου Μάνδρας και στο ΚΕΠ Ν. Περάμου. Για την κατάθεση των αιτήσεων, θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις με βάση το αρχικό γράμμα του επωνύμου του πληγέντος, ως κάτωθι:

Στην Μάντρα στις 29/11 τα επίθετα που αρχίζουν από Α-Ι, στις 30/11 από Κ-Λ, στη 1/12 από Μ-Ο, στις 2/12 από Π-Ρ και στις 3/12 από Σ-Ω.

Στην Νέα Πέραμο στις 29/11 τα επίθετα που αρχίζουν από Α-Γ, στις 30/11 από Δ-Κ, στη 1/12 από Λ-Π και στις 2/12 από Ρ-Ω.

Για την υποβολή των αιτήσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, ενώ οι πληγέντες οι οποίοι δεν θα μπορέσουν να καταθέσουν την αίτησή τους σύμφωνα με το ανωτέρω πρόγραμμα, θα ανακοινωθούν σύντομα νέες ημερομηνίες, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου κατάθεσης των αιτημάτων των πολιτών.

Για την υποβολή της αίτησης απαιτείται:

1.Φωτοαντίγραφο δελτίου ταυτότητας, ή σχετικής προσωρινής βεβαίωσης της αρμόδιας Αρχής και για τους αλλοδαπούς φωτοαντίγραφο διαβατηρίου και φωτοαντίγραφο άδειας παραμονής.

2.Φωτογραφίες όψεων του πληγέντος κτιρίου και του εσωτερικού της κατοικίας που έχει πληγεί, οι οποίες θα φέρουν το όνομα και την υπογραφή του/της ιδιοκτήτη/-τριας ή του/της ενοικιαστή/-τριας. Οι φωτογραφίες θα πρέπει να απεικονίζουν όσο το δυνατό καλύτερα την κατάσταση της κατοικίας μετά την πλημμύρα. (προκειμένου να αποφευχθεί 2η αυτοψία).

3.Πρόσφατος λογαριασμός της ΔΕΗ ή ύδρευσης ή τηλεφώνου. για την ταυτοποίηση της διεύθυνσης της πληγείσας κατοικίας και του χρήστη της κατοικίας.

Μετά την ολοκλήρωση υποβολής αιτήσεων για χορήγηση επιδόματος για κατοικίες, θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση που θα αφορά στις επιχειρήσεις.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

FOCUS: Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η Ελλάδα για «ανεπαρκή» μέτρα για τις φυσικές καταστροφές

Η Ρένα Δούρου τελεσίδικα αθώα για την πλημμύρα στη Μάνδρα

Χωρίς ταξί η Αθήνα στις 27 και 28 Φεβρουαρίου – ΣΑΤΑ: «Αιτία πολέμου η αδιαφορία της κυβέρνησης»

Ποιος ήταν ο Χρήστος Γιαλιάς – Είχε επιστρέψει χρήμα στους φιλάθλους μετά από κακή εμφάνιση

Κούγιας για Γιαλιά: Θα κινηθούμε νομικά εναντίον της γυναίκας που δηλώνει πρώην σύντροφός του – «Κωμικές οι εμφανίσεις της»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr