ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Δεν διεξάγονται πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας”

“Δεν διεξάγονται πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Δεν διεξάγονται πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, λόγω και της άτυπης συμφωνίας των αρμοδίων υπουργών και εκπροσώπων της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών επί του συγκεκριμένου θέματος», τονίζει κατηγορηματικά μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών Λένα Κοντογεώργη.

Διευκρινίζει, επίσης, πως οι πλειστηριασμοί που έχουν ήδη διενεργηθεί και εκείνοι που αναμένεται να διενεργηθούν αφορούν σε περιπτώσεις ακινήτων μεγάλης αξίας, στην πλειονότητα τους επαγγελματικά ή βιομηχανικά, για δάνεια επίσης μεγάλου ύψους. Όπως εξηγεί η κ. Κοντογεώργη, όλες οι πρώτες κατοικίες διασφαλίζονται απολύτως από το Νόμο Κατσέλη – Σταθάκη, καθώς ακόμη και με την υποβολή της αίτησης αναστέλλεται κάθε εκτέλεση σε βάρος του οφειλέτη.

Πάντως, η αντιπρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών ξεκαθαρίζει πως δεν υπάρχει καμία ασπίδα προστασίας για τα χρέη από ιδιώτη σε ιδιώτη, ενώ ακόμα και το δημόσιο σε αυτές τις περιπτώσεις δεν μπορεί να παρέμβει.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Λυρίτσης κατά Πιερρακάκη: «Ας αφήσει τις πονηριές για το άρθρο 23 και τα κόκκινα δάνεια»

Μετά τη γενική κατακραυγή η κυβέρνηση απέσυρε τη διάταξη που «ξεγύμνωνε» τους δανειολήπτες

Δικηγόροι και δανειολήπτες νόμου Κατσέλη: Προκλητικά ευνοϊκή για τις τράπεζες και τους servicers η νέα ρύθμιση της κυβέρνησης

ΣτΕ: «Μπλόκο» στην κατάσχεση και πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας για χρέη στο Δημόσιο

Tην εφαρμογή για όλους τους δανειολήπτες της ρύθμισης του νόμου Κατσέλη ζητά η αντιπολίτευση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr