Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

7.976 ήρωες του 1940 άταφοι στα βουνά της Αλβανίας

7.976 ήρωες του 1940 άταφοι στα βουνά της Αλβανίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλβανία,

«Εθνική εκκρεμότητα» χαρακτηρίζει το γεγονός ότι εδώ και 74 ολόκληρα χρόνια παραμένουν προσωρινά θαμμένοι στα βουνά της Αλβανίας, σε ομαδικούς τάφους ή είναι ακόμη άταφοι,οι πεσόντες στο έπος του 1940, η «Ένωση Συγγενών Πεσόντων Μαχητών του Έπους 1940 – 41» και υποστηρίζει ότι η αποκατάσταση τους αποτελεί προϋπόθεση για την ένταξη της χώρας αυτής στην Ε.Ε.

Ειδικότερα η «Ένωση Συγγενών Πεσόντων Μαχητών του Έπους 1940 – 41» με επιστολή που απευθύνει προς τα κόμματα και τους βουλευτές της Ελλάδας, τους ζητά να μεριμνήσουν προκειμένου να τεθεί ως προϋπόθεση για την προώθηση των ενταξιακών διαδικασιών της γειτονικής χώρας, η αποκατάσταση των 7.976 Ελλήνων στρατιωτών και αξιωματικών που έπεσαν κατά το έπος του ΄40 στη Βόρειο Ήπειρο και παραμένουν άταφοι, προσωρινά θαμμένοι και ομαδικούς τάφους, εδώ και 74 ολόκληρα χρόνια.

Επίσης όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση η συμφωνία που έγινε το 2010 μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας, η κατασκευή δύο κοιμητηρίων (στην Κλεισούρα και στους Βουλιαράτες) δεν έχει υλοποιηθεί, ενώ δεν διαγράφεται καμία προοπτική για το άμεσο μέλλον.

«Είναι δυνατόν να γίνεται συζήτηση της ένταξης της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση με αυτή την εκκρεμότητα;», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Ακόμη οι απόγονοι των πεσόντων, χαρακτηρίζουν το θέμα των άταφων Ελλήνων μαχητών «εθνική εκκρεμότητα» και ζητούν από την αλβανική κυβέρνηση να τηρήσει τη συμφωνία που υπέγραψε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συνελήφθη με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο: Η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελία του εκλεγμένου Φρέντη Μπελέρη

Κατακραυγή για τον τραμπούκο Ράμα: Έσπρωξε γυναίκα δημοσιογράφο μπροστά στις κάμερες

Διπλωματικές πηγές για καταδίκη Μπελέρη: Οι Αλβανοί παραβίασαν το τεκμήριο της αθωότητας

Βορίδης για Μπελέρη: Η απόφαση της Αλβανίας οδηγεί την Ελλάδα σε βέτο

ΣΥΡΙΖΑ: Η καταδίκη Μπελέρη εγείρει σοβαρά ερωτηματικά, ιδιαίτερα μετά τις συστηματικές δημόσιες παρεμβάσεις της αλβανικής κυβέρνησης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr