Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι 10 φορολογικές υποχρεώσεις που περιμένουν τις επόμενες ημέρες τους φορολογουμένους

Οι 10 φορολογικές  υποχρεώσεις που περιμένουν τις επόμενες ημέρες τους  φορολογουμένους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κατά παράδοση πλέον ο Δεκέμβριος είναι φορτωμένος με δραστηριότητες σχετιζόμενες με την εφορία καθώς πολλοί πέρα από τις περιοδικές υποχρεώσεις προχωρούν σε διευθετήσεις για να καλύψουν το πόθεν έσχες, να κάνουν γονικές παροχές ή δωρεές χρηματικών ποσών για να δικαιολογήσουν τεκμήρια. Επίσης πολλοί καταθέτουν πινακίδες καθώς θέλουν να απαλλαγούν από βάρη παλιών αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού που έχουν υπέρογκα τέλη κυκλοφορίας.

Αθροιστικά τις τελευταίες ημέρες του 2017 οι πολίτες έχουν το εξής φορολογικό καλεντάρι:

1. Τέλη κυκλοφορίας του 2018. Όσοι δεν τα καταβάλουν θα κληθούν να πληρώσουν, σε ενδεχόμενο έλεγχο, το διπλάσιο του ποσού που αντιστοιχεί στο όχημά τους.

2. Κατάθεση πινακίδων: Οι ιδιοκτήτες οχημάτων που αδυνατούν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας έχουν τη δυνατότητα να καταθέτουν μέχρι την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου στην Εφορία τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους αποφεύγοντας έτσι την καταβολή των τελών.

3. Τέταρτη δόση ΕΝΦΙΑ. Μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να εξοφλήσουν την τέταρτη δόση του φετινού ΕΝΦΙΑ για να μην επιβαρυνθούν με πρόστιμο 0,73%. Η πλήρης εξόφληση του ΕΝΦΙΑ του 2017 θα ολοκληρωθεί στο τέλος του Ιανουαρίου 2018.

4. Δόση ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών. Όσοι έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση τμηματικής καταβολής ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο πρέπει να εξοφλήσουν μία ακόμη μηνιαία δόση των ρυθμίσεών τους.

5. Γονικές παροχές ή δωρεές χρηματικών ποσών. Όσοι φορολογούμενοι δεν καλύπτουν με το εισόδημά του τα τεκμήρια διαβίωσης, που έχουν κινδυνεύουν μπορεί να αναζητήσουν κάλυψη σε δωρεές ή γονικές παροχές χρηματικών ποσών που θα πρέπει όμως να γίνουν μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου. Η γονική παροχή μπορεί να γίνει ή με συμβολαιογραφικό έγγραφο, ή με δήλωση στην Εφορία του δωρητή. Και στις δύο περιπτώσεις η φορολογία είναι ίδια και ανέρχεται σε 10% επί του ποσού που παρέχεται. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο φόρος 10% επιβάλλεται από το πρώτο ευρώ των χρημάτων που δωρίζονται.

6. Φορολογική δήλωση από κληρονόμους. Μέχρι το τέλος του μήνα οι κληρονόμοι θα πρέπει να καταθέσουν χειρόγραφα στην Εφορία τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φορολογουμένου που απεβίωσε το 2016. Στην περίπτωση αυτή απαιτείται ενημέρωση του Τμήματος Διοικητικής και Μηχανογραφικής Υποστήριξης της ΔΟΥ του αποβιώσαντος, πριν από την υποβολή της δήλωσης, με την ημερομηνία θανάτου και τα στοιχεία των νόμιμων κληρονόμων/ εγγύτερων συγγενών, με την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών.

7. Υποβολή τροποποιητικής δήλωσης αναδρομικών αποδοχών οι οποίες εισπράχθηκαν μέσα στο φορολογικό έτος 2016.

8. Δηλώσεις κατοίκων εξωτερικού. Αφορά όσους έγινε δεκτή η μεταφορά τους στη ΔΟΥ κατοίκων εξωτερικού. Οι φορολογούμενοι που κατέθεσαν αίτηση μεταφοράς στη ΔΟΥ κατοίκων εξωτερικού για πρώτη φορά και η αίτησή τους εγκρίθηκε μέσα στο 2017, μπορούν να υποβάλουν τη φορολογική δήλωση για το φορολογικό έτος 2016 μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του χρόνου.

9. Τελευταία δόση φόρου εισοδήματος επιχειρήσεων. Τα νομικά πρόσωπα θα πρέπει να πληρώσουν την τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος.

10. Πληρωμή ΦΠΑ. Οι επιχειρήσεις που τηρούν διπλογραφικό σύστημα θα πρέπει στο τέλος του μήνα να καταβάλουν τον ΦΠΑ Νοεμβρίου.

ΠΗΓΗ: reporter.gr

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Αυτά είναι τα ψεύδη της κυβέρνησης Μητσοτάκη – Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκπλήξει στις εκλογές

Εφορία: Όποιος αποδέχεται οφειλές μετά από έλεγχο θα πληρώνει το μισό πρόστιμο

ΕΝΦΙΑ 2024: Έφτασε ο νέος λογαριασμός στους ιδιοκτήτες ακινήτων

Οι νέες ημερομηνίες υποβολής φορολογικών δηλώσεων και ανάρτησης ΕΝΦΙΑ

Ποιοι φορολογούμενοι δεν θα αναγκαστούν να συμπληρώσουν και να υποβάλουν φορολογικές δηλώσεις

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr