Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μετά από 17 χρόνια που την… έψαχναν βρέθηκε τελικά θέση για τον έφιππο ανδριάντα του Μεγ. Αλεξάνδρου στην Αθήνα

Μετά από 17 χρόνια που την… έψαχναν βρέθηκε τελικά θέση για τον έφιππο ανδριάντα του Μεγ. Αλεξάνδρου στην Αθήνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μετά από 45 χρόνια, από την κατασκευή του έφιππου ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου από τον διακεκριμένο γλύπτη Γιάννη Παππά και 17 χρόνια, από τότε που περιήλθε στην κυριότητα του Δήμου Αθηναίων, το πολυπόθητο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου θα βρει τη θέση του στη συμβολή των Λεωφόρων Βασιλίσσης Αμαλίας και Βασιλίσσης Oλγας.

Μόνο η τελευταία φάση τοποθέτησης του αγάλματος κράτησε περίπου 2 χρόνια και χρειάστηκαν τουλάχιστον 8 αποφάσεις για να βρεθεί λύση στον γόρδιο δεσμό και το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου να τοποθετηθεί επιτέλους μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

«Μετά από 45 χρόνια, από την κατασκευή του έφιππου ανδριάντα του Μ. Αλεξάνδρου από τον διακεκριμένο γλύπτη Γιάννη Παππά και 17 χρόνια, από τότε που περιήλθε στην κυριότητα του Δήμου Αθηναίων, βρέθηκε χώρος για να τοποθετηθεί στην πρωτεύουσα ανάμεσα σε εκατοντάδες αγάλματα και εκείνο του Μεγάλου Στρατηλάτη.

»Πρέπει επιτέλους να γίνει αντιληπτό ότι όταν δεν σεβόμαστε τον πολιτισμό μας, τις παραδόσεις, τα ιδανικά και δεν τιμούμε τα σύμβολα, όπως αυτό του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τότε αφήνουμε περιθώρια στους παραχαράκτες της ιστορίας μας, να τα οικειοποιούνται, όπως κάνουν οι Σκοπιανοί με την τοποθέτηση του αγάλματος του Μ. Αλεξάνδρου στο κρατίδιό τους, αμφισβητώντας μάλιστα την ελληνικότητά του κατά τρόπο προκλητικό», δήλωσε στον Ελεύθερο Τύπο ο πρώην υπουργός Γεώργιος Σούρλας.

Να σημειωθεί ότι μια απλή αναζήτηση στη Google μπορεί να σας εξοργίσει για την ιστορία του αγάλματος. Από το 2010 ανακοινώνουν ότι βρήκαν χώρο να το τοποθετήσουν αλλά στο τέλος δεν γίνεται τίποτα. Το δε άγαλμα το έστηναν από εδώ και από εκεί σαν να ήθελαν να το κρύψουν. Πρόκειται για εθνικό ρεζίλεμα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο 39χρονος φέρεται να είχε ένα μεγάλο μαχαίρι στη ζώνη του και να όρμηξε πάνω στην Κυρ. Γρίβα

Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. σε στέκι παράνομου τζόγου στην Αθήνα – 11 συλλήψεις και κατάσχεση 57 υπολογιστών με «φρουτάκια» (βίντεο)

Νέα Σμύρνη: Ένας τραυματίας από πυροβολισμούς οπαδών σε αγώνα βόλεϊ

Γλυφάδα: Βρέθηκε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών στο διαμέρισμα του 29χρονου που αυτοκτόνησε μετά τον ξυλοδαρμό της συντρόφου του

Γλυφάδα: Χτύπησε τη γυναίκα του, τον καταδίωξε η αστυνομία και αυτοκτόνησε

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr