Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Λουκέτο” στα ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας

“Λουκέτο” στα ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΤΕΙ, ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας,

Λουκέτο για μια εβδομάδα, από τη Δευτέρα 23 Ιουνίου έως την Κυριακή 29, βάζουν όλες οι σχολές των ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, σε Λαμία, Χαλκίδα, Άμφισσα, Καρπενήσι και Θήβα, με ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραμείνουν κλειστές ακόμη μεγαλύτερο διάστημα.

Την απόφαση για το λουκέτο έλαβε η Σύγκλητος ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, καθώς δεν έχει πάρει επιχορήγηση μέσα στο 2014.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΤΕΙ που υπογράφεται από τον πρόεδρο του κ. Αναστασίου «βασικός λόγος που οδήγησε στην αναστολή της λειτουργίας του ιδρύματος είναι η έλλειψη χρηματοδότησης εκ μέρους του υπουργείου».

Η χρηματοδότηση έχει σταματήσει γιατί ανακαλύφθηκαν οικονομικές ατασθαλίες στα πρώην ΤΕΙ Χαλκίδας . Όμως, επειδή το ΤΕΙ της Στερεάς, προέκυψε από την συγχώνευση του ΤΕΙ της Λαμίας και του ΤΕΙ της Χαλκίδας πέρσι το καλοκαίρι, αν δεν ολοκληρωθεί και διαλευκανθεί η υπόθεση στο πρώην ΤΕΙ Χαλκίδας, δεν μπορεί να εγκριθεί η επιχορήγηση του ΤΕΙ Στερεάς.

Λόγω της έλλειψης χρηματοδότησης , όπως αναφέρει η ανακοίνωση των ΤΕΙ, έχουν δημιουργηθεί πρόσθετα προβλήματα με απλήρωτους έκτακτους καθηγητές και συμβασιούχους καθαριότητας, ενώ αδυναμία πληρωμής υπάρχει και για τη σίτιση και τη φύλαξη. Ο πρόεδρος των ΤΕΙ, διευκρινίζει ότι αυτή την εβδομάδα δεν θα λειτουργήσουν και οι διοικητικές υπηρεσίες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Εκπαίδευση: Το ανθρώπινο κεφάλαιο, οι «ταγοί» και οι «φρουροί» του

Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών – «Πανωλεθρία» σε Βιολογία και Μαθηματικά

Πανελλαδικές Εξετάσεις: 13.000 μαθητές θα μπουν στα Πανεπιστήμια χωρίς εξετάσεις το 2020

Τι προβλέπει το τελικό σχέδιο για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια

Κατάληψη από φοιτητές στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr