Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε συναγερμό η Κρήτη από το κύμα αφρικανικής σκόνης που “καταπίνει” το νησί

Σε συναγερμό η Κρήτη από το κύμα αφρικανικής σκόνης που “καταπίνει” το νησί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Σαχάρα» θα θυμίζει πάλι σήμερα Δευτέρα η νότια Ελλάδα και κυρίως η Κρήτη, καθώς λίγες μόνο ημέρες μετά το το πρώτο κύμα αφρικανικής σκόνης που δημιούργησε αναπνευστικά προβλήματα σε πολλούς ανθρώπους, ακολούθησε ένα δεύτερο που πλήττει την Κρήτη.

Πάντως, οι κάτοικοι του νησιού νιώθουν σα να τους κάνουν… πλάκα, καθώς το πορτοκαλί και το κίτρινο χρώμα της αφρικανικής σκόνης, έδωσαν απότομα τη σκυτάλη στο λευκό χρώμα του χιονιού το Σάββατο, αφού τόσο στον κάμπο της Νίδας, όσο και στον Ψηλορείτη, το έστρωσε!

Σύμφωνα με την ΕΜΥ η συγκέντρωση αιωρούμενων σωματιδίων ΡΜ10 θα ξεπεράσει το όριο της μέσης ημερήσιας τιμής 50 μg/m3, ενώ σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανώλη Λέκκα, θα υπάρχει σημαντική θολότητα στην ατμόσφαιρα ενώ θα περιορίζεται σημαντικά και η οριζόντια ορατότητα.

Η αφρικανική σκόνη θα αρχίσει να υποχωρεί σταδιακά το απόγευμα, αλλά η ατμόσφαιρα αναμένεται να καθαρίσει από την Τρίτη και μετά, σύμφωνα με τον κ. Λέκκα.

Εν αναμονή του νέου κύματος αφρικανικής σκόνης οι τοπικές αρχές προειδοποιούν τους πολίτες, ώστε να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις λαμβάνουν προληπτικά μέτρα όπως στην περίπτωση του οροπεδίου Λασιθίου.

Με απόφαση του Δημάρχου Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννη Στεφανάκη κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Δευτέρα 26 Μαρτίου όλα τα σχολεία του Δήμου, λόγω των αναμενόμενων εκτάκτων, ακραίων, καιρικών φαινομένων που περιλαμβάνουν την συγκέντρωση αιωρούμενων σωματιδίων PM10 άνω του ορίου των 50 Mg/m3.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τραγωδία στον Άγιο Νικόλαο: Νεκρός 33χρονος από φωτοβολίδα – Το δράμα της οικογένειας

Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση την Κυριακή 17/3 το απόγευμα

Συνελήφθη ιερέας στην Κρήτη – Έγραψε ότι θα πρέπει να πυροβολούνται αδέσποτα σκυλιά και φιλόζωοι

Ποιος ο καιρός μέχρι την Καθαρά Δευτέρα

Σάκης Αρναούτογλου: Που θα κάνουμε Τσικνοπέμπτη με κακοκαιρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr