Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Την συνέλαβαν για τρομοκράτισσα αλλά είναι αντάρτισσα

Την συνέλαβαν για τρομοκράτισσα αλλά είναι αντάρτισσα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η σύλληψη της 44χρονης κουρδικής καταγωγής γυναίκας στην Κρήτη, το βράδυ του Σαββάτου, κατόπιν ενεργοποίησης διεθνούς εντάλματος κράτησης, με την κατηγορία της τρομοκρατίας έχει ξεσηκώσει πλήθος αντιδράσεων. Μιας και όπως αποκαλύπτεται, δεν είναι τρομοκράτης, όπως την κατηγορεί η Τουρκία, αλλά Κούρδισσα αυτονομίστρια και αγωνίστρια για την ανεξαρτησία και ελευθερία του λαού της.

Η Κοζάν Νιχαγιέτ διώκεται για τα πολιτικά της φρονήματα και την πολιτική δράση που ανέπτυξε στην Τουρκία πριν από 15 χρόνια.

Μάλιστα, όπως υποστηρίζουν φίλοι και συναγωνιστές της που από το πρωί της Δευτέρας βρέθηκαν έξω από τα γραφεία του Εφετείου Ανατολικής Κρήτης για να της συμπαρασταθούν, η γυναίκα ζούσε νόμιμα στην Ελλάδα τα τελευταία 15 χρόνια. Μάλιστα όπως αναφέρουν είχε τελέσει πολιτικό γάμο στο δήμο Ηρακλείου το 2001 με τον συμπατριώτη της Κοζάν Μπακγις και για χρόνια εργάζεται σε τουριστική περιοχή του Ηρακλείου.

“Διώκεται για τις πολιτικές πεποιθήσεις της οικογένειεας της” αναφέρει στο Cretalive ο σύζυγός της. “Δεν κρυβόμασταν όπως λένε τα ΜΜΕ και η αστυνομία. Πριν μερικά χρόνια ταξιδέψαμε μέχρι την Ολλανδία και την Γερμανία αλλά δεν βρήκαμε δουλειά και επιστρέψαμε στην Ελλάδα”.

Η γυναίκα παρέμενε στο Αστυνομικό Μέγαρο όπου κρατούνταν και εκεί μετέβη η αντιεισαγγελέας εφετών. κ.Βλάχου προκειμένου να “δει” την υπόθεσή της. Στο Αστυνομικό Μέγαρο κλήθηκε και ο σύζυγος της κρατούμενης, ενώ την ίδια στιγμή, η συγκέντρωση διαμαρτυρίας μεταφέρθηκε, από το Εφετείο, στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου. Την εξέλιξη της υπόθεσης παρακολουθεί από κοντά και η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου.

Η Κούρδισσα θα μεταφερθεί, πιθανότατα την Τρίτη, στις Φυλακές Νεαπόλεως όπου και θα κρατηθεί, με διαταγή που εξέδωσε η αντιεισαγγελέας εφετών. Αυτό έως ότου αποφανθεί το Συμβούλιο Εφετών Ανατολικής Κρήτης για την τύχη της, κάτι που πρέπει να γίνει εντός 40 ημερών.

Η 44χρονη γυναίκα, ωστόσο, είχε μια πρώτη επαφή με το δικηγόρο της Χριστόφορο Λυδάκη, ο οποίος θεωρεί θετικό το γεγονός ότι η γυναίκα θα μείνει στην Κρήτη. Σύμφωνα με πληροφορίες η 44χρονη συνελήφθη από την Ιντερπόλ σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές στο Ηράκλειο μετά το ένταλμα σύλληψης που είχαν εκδώσει οι τουρκικές αρχές. Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τουρκικές αρχές ζητούν επιμόνως την έκδοσή της στη γείτονα χώρα και την κατηγορούν ότι διενήργησε τρομορκατικές ενέργειες σε περιοχές κουρδικών χωριών, το διάστημα 1996-1997.

Ο Χρ. Λυδάκης πάντως σε δηλώσεις του τόνισε ότι θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα που παρέχει ο νόμος για την απελευθέρωση της 44χρονης όταν θα συνέλθει το Συμβούλιο εφετών, αλλά και νωρίτερα επιδιώκοντας την αντικατάσταση της προσωρινής της κράτησης με περιοριστικούς όρους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Οι Τούρκοι «σάλταραν» με τη δημιουργία αντι-drone ομπρέλας πάνω από το Αιγαίο – «Οι Μπαρμπαρόσα της Γαλάζιας Πατρίδας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr