Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το “εύγε” πρώην αρχηγού ΓΕΕΘΑ προς τη φρουρά της Ρω – Τι έγραψε

Το “εύγε” πρώην αρχηγού ΓΕΕΘΑ προς τη φρουρά της Ρω – Τι έγραψε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στο περιστατικό στη νησίδα Ρω αναφέρθηκε, ο Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ και πρώην Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος.

Ο στρατηγός με ένα post στο facebook υπό τον τίτλο: «Συγχαρητήρια στη φρουρά της Ν. Ρω» τόνισε ότι «πέρα από τις προσωπικές απόψεις του καθενός, και σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, τα στρατιωτικά τμήματα στις νησίδες-βραχονησίδες εξουσιοδοτούνται να κάνουν χρήση του οπλισμού τους εκτελώντας προειδοποιητικές βολές προς αναχαίτιση οποιασδήποτε προσπάθειας αποβίβασης από τον αέρα ή την θάλασσα».

Όπως σημειώνει ο πρώην Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: «Οι υπερασπιστές των νησιών δεν μπορούν να αξιολογήσουν ποιος παραβιάζει ή όχι τον εθνικό εναέριο χώρο. Και ούτε τους ενδιαφέρει. Φυλάνε το νησί και απαγορεύουν την αποβίβαση σε οποιονδήποτε δεν είναι εξουσιοδοτημένος γιαυτό από αέρα η θάλασσα, η δεν προσεγγίζει με εμφανή τρόπο χωρίς να κρύβεται ή να προσπαθεί να αποφύγει τον εντοπισμό και την αναγνώριση».

«Συνεπώς συγχαρητήρια στη φρουρά και στο Δκτή της που έκαναν το καθήκον τους όπως προβλέπεται και όπως ζητάμε απ αυτούς να κάνουν. Έχουμε και πρέπει να έχουμε νέους Αξκούς και Υπξκούς σωστά εκπαιδευμένους με δυνατότητα άμεσης λήψης αποφάσεων στρατηγικού πλέον επιπέδου, που ενεργούν άμεσα και αποφασιστικά, με την απαραίτητη πρωτοβουλία, μέσα στο σωστό θεσμικό πλαίσιο και σύμφωνα με τις ισχύουσες διαταγές», ανέφερε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Νίκος Δένδιας: Πολιτικά εσφαλμένη και θεσμικά επικίνδυνη η πρόταση δυσπιστίας

Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου είχε σειρά συναντήσεων

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr