Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έρχονται 10.000 προσλήψεις – Τι ανακοίνωσε η διοικήτρια του ΟΑΕΔ

Έρχονται 10.000 προσλήψεις – Τι ανακοίνωσε η διοικήτρια του ΟΑΕΔ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Προγράμματα που θα βοηθήσουν κυρίως αυτοαπασχολούμενους και νέους, ανακοίνωσε από τον Βόλο, κατά την επίσκεψή της στα γραφεία του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), η διοικητής του οργανισμού Μαρία Καραμεσίνη, προκειμένου να ανακουφιστούν όσοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανεργία, αφού στη Μαγνησία το ποσοστό των ανέργων το 2017 ήταν 25.9% ποσοστό, όπως η ίδια παραδέχθηκε, πολύ υψηλό.

Πάντως η διοικητής του ΟΑΕΔ διέκρινε σημάδια «έντονης βελτίωσης» της κατάστασης, αφού το 2013 το ποσοστό ανεργίας στη Μαγνησία είχε φθάσει στο 37,5%. Ωστόσο, το τελευταίο έτος -μεταξύ Μαρτίου 2017 και Μαρτίου 2018- ο αριθμός των ανέργων στη Θεσσαλία μειώθηκε κατά 2.641 άτομα, φθάνοντας στους 66.485 ανέργους.

Ειδικότερα για τη Μαγνησία, η κ. Καραμεσίνη εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι οι δείκτες θα καταγράψουν τη διαφορά, καθώς το υπουργείο Εργασίας επεξεργάζεται μια σειρά προγραμμάτων που είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής.

Ο ΟΑΕΔ, όπως είπε η κ. Καραμεσίνη, πολύ σύντομα θα παρουσιάσει προγράμματα για νέους και νέες ηλικίας μεταξύ 18 και 29 ετών, που θα αφορούν 10.000 προσλήψεις πανελλαδικά, τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στον κοινωνικό οικονομικό τομέα, αλλά και νέα προγράμματα για τους αυτοαπασχολούμενους, που θα επιχορηγηθούν για να ξεκινήσουν νέα δική τους επιχείρηση.

Το πρόγραμμα για τους νέους αυτοαπασχολούμενους επιχειρηματίες αφορά 5.000 επιχορηγήσεις και, σύμφωνα με τη διοικητή του ΟΑΕΔ, είναι θέμα χρόνου η υπογραφή της ΚΥΑ (Κοινής Υπουργικής Απόφασης).

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι πληρωμές επιδομάτων και εφάπαξ από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 22 Μαρτίου

Βία ανηλίκων: Ξυλοκόπησαν και πέταξαν ανήλικο σε κάδο απορριμμάτων στον Βόλο

Ο Ολυμπιακός έριξε «τριάρα» στον Βόλο και βρέθηκε τρίτος στην κανονική περίοδο

Μπέος: Η ομάδα δεν αγκαλιάστηκε όσο της αξίζει, αποχωρώ από τον Βόλο στο τέλος της σεζόν ό,τι και να γίνει

Κοροϊδία: Αντί προσλήψεων στο ΕΣΥ παρατείνουν τη επιδότηση εργασίας για ανέργους!

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr