Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε εξέλιξη φωτιά στη Μαλεσίνα, υψηλός κίνδυνος για πυρκαγιές σήμερα

Σε εξέλιξη φωτιά στη Μαλεσίνα, υψηλός κίνδυνος για πυρκαγιές σήμερα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε εξέλιξη βρίσκεται τις τελευταίες ώρες φωτιά στη Μαλεσίνα Φθιώτιδας, ενώ σε ύφεση βρίσκονται τα πύρινα μέτωπα στον Αγιόκαμπο της Λάρισας και στο Γαλατάκι Κορινθίας.

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής είναι μεγάλη για την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στην περιοχή Μάζι στη Μαλεσίνα της Φθιώτιδας με τους πυροσβέστες να δίνουν πραγματική μάχη με τις φλόγες.

Επιχειρούν 26 οχήματα με 60 πυροσβέστες και 45 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας, τέσσερα αεροσκάφη βοηθούν στο έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Σε ύφεση βρίσκεται αυτή την ώρα η φωτιά στο Γαλατάκι Κορινθίας, η οποία έχει περιοριστεί σε μια χαράδρα. Κατά την κατάσβεση της πυρκαγιάς τραυματίστηκε ελαφρά ένας πυραγός, που υπηρετεί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κορίνθου κι ήταν επιχειρησιακός αξιωματικός στη φωτιά. Ο αξιωματικός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Κορίνθου, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και δεν διατρέχει κίνδυνο.

Νωρίτερα, κοντά σε σπίτια έφθασε και η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι σε δασική έκταση στον Αγιόκαμπο της Λάρισας, η οποία όμως βρίσκεται πλέον σε ύφεση και δεν απειλεί τον οικισμό.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά προκάλεσε μικρές ζημίες σε δύο μη κατοικήσιμα σπίτια.

Δείτε τις φωτογραφίες που δημοσίευσε το larisanew.gr:

lar3

lar2

lar1

lar0

lar4

Υψηλός ο κίνδυνος για πυρκαγιές σήμερα

Εν τω μεταξύ στην προειδοποίηση ότι την Παρασκευή ο κίνδυνος πυρκαγιάς θα είναι υψηλός για τις περιοχές Ανατολικής Στερεάς Ελλάδος (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), Πελοποννήσου, Θεσσαλίας, Χαλκιδικής, Νήσων Βορείου Αιγαίου και Κυκλάδων, προέβη η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Τι πρέπει να προσέχουν οι πολίτες

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας επισημαίνει στους πολίτες να αποφύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες (δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, κλπ.), ρίψη αναμμένων τσιγάρων.

Ειδικότερα, υπενθυμίζεται ότι απαγορεύεται η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων και εργαλείων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, κ.α.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πάρος: Τρεις συλλήψεις για την χθεσινή πυρκαγιά

Καταγγελία κτηνοτρόφων: Γέμισε η ελληνική αγορά με ρουμάνικα αρνιά ενόψει Πάσχα

Φωτά στην Πάρο – Καίει κοντά σε σπίτια – Εστάλη μήνυμα από το 112

RND: Καίγονται ξανά τα δάση στην Ελλάδα

Τραγωδία στην Τουρκία: Τουλάχιστον 29 νεκροί από πυρκαγιά στην Κωνσταντινούπολη (βίντεο)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr