Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μαίνεται η φωτιά στην Εύβοια – Σε δύο μέτωπα η μάχη με τις φλόγες

Μαίνεται η φωτιά στην Εύβοια – Σε δύο μέτωπα η μάχη με τις φλόγες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μαίνεται η πυρκαγιά στην περιοχή Κοντοδεσπότι στην Εύβοια, παρά την ολονύχτια μάχη με τις φλόγες.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στο σημείο επιχειρούν 186 πυροσβέστες με 62 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 70 ατόμων, 204 στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, 18 βυτιοφόρα οχήματα, 30 βοηθητικά πυροσβεστικά οχήματα και 11 μηχανήματα έργου.

Παράλληλα, με το πρώτο φως της ημέρας το έργο της πυρόσβεσης συνδράμουν από αέρος δύο αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα.

Το βράδυ της Κυριακής ο δήμος Διρφύων – Μεσσαπίων κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με απόφαση του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη.

«Η τοπική αυτοδιοίκηση συνδράμει με όλες της τις δυνάμεις. Μέλημά μας οι άνθρωποι και οι περιουσίες τους. Μόλις κηρύξαμε τον δήμο σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Θερμή παράκληση στους κατοίκους και τους επισκέπτες να ακολουθούν τις οδηγίες της αστυνομίας και της πυροσβεστικής», ανέφερε ο κ. Μπακογιάννης σε ανάρτησή του στο Facebook.

Λόγω της αυξημένης σοβαρότητας και επικινδυνότητας της κατάστασης, χθες Κυριακή συγκλήθηκε το Συμβούλιο Διαχείρισης Κρίσεων, το οποίο συνεδρίασε παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη.

Σύμφωνα με ενημέρωση του Μεγάρου Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται σε συνεχή επαφή, τόσο με τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, όσο και με τον υπουργό Γεωργικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου για τη μεγάλη φωτιά που μαίνεται στην Εύβοια.

Είχε προηγηθεί η εκκένωση του χωριού Κοντοδεσπότι και εν συνεχεία του χωριού Σταυρός, οι κάτοικοι του οποίου συγκεντρώθηκαν στο γήπεδο της περιοχής και εν συνεχεία επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία.

Επίσης, εκκενώθηκε το Μοναστήρι της Παναγιάς της Γοργοεπήκοου και, προληπτικά, μία κατασκήνωση στην περιοχή Δάφνη, αρκετά μακριά από το μέτωπο της φωτιάς.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο ενεργά μέτωπα φωτιάς στην Εύβοια σε απόσταση 3 χλμ από τα χωριά Κοντοδεσπότι και Σταυρός, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Ψαχνών Γ. Ψαθάς και σημείωσε ότι είναι ισχυρή η παρουσία των εναέριων μέσων πυρόσβεσης.

Εξέφρασε δε την ελπίδα ότι σύντομα η φωτιά θα τεθεί υπό έλεγχο.

Σημειώνεται ότι έχει ανοίξει ο δρόμος από και προς τη βόρεια Εύβοια, όπου χθες για λόγους ασφαλείας είχε διακοπεί η κυκλοφορία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Φωτά στην Πάρο – Καίει κοντά σε σπίτια – Εστάλη μήνυμα από το 112

RND: Καίγονται ξανά τα δάση στην Ελλάδα

Τραγωδία στην Τουρκία: Τουλάχιστον 29 νεκροί από πυρκαγιά στην Κωνσταντινούπολη (βίντεο)

Συμπληρωματικές μηνύσεις καταθέτουν συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών

Μάτι-Τέμπη, «βδέλλες» και «ύαινες» – Ισοζύγιο της ντροπής

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr