Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βλάβη σε ένα μετασχηματιστή στην Παλλήνη η αιτία του μπλακ άουτ στην Αττική

Βλάβη σε ένα μετασχηματιστή στην Παλλήνη η αιτία του μπλακ άουτ στην Αττική
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αποκαθίσταται σταδιακά η ηλεκτροδότηση στην Αττική, μετά το μπλακ άουτ που σημειώθηκε σε πολλές περιοχές, λόγω βλάβης στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης της Παλλήνης.

Οι εκτεταμένες διακοπές ρεύματος επηρέασαν την ομαλή λειτουργία του Μετρό, του Τραμ και του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου, ενώ προβλήματα σημειώθηκαν στην κίνηση των οχημάτων καθώς τέθηκαν εκτός λειτουργίας οι φωτεινοί σηματοδότες.

Σε βλάβη ενός μετασχηματιστή του δικτύου διανομής στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Παλλήνης, που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια τροφοδότησης φορτίων, οφείλεται το μπλακ άουτ, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ.

Σύμφωνα με τον ΑΔΜΗΕ η βλάβη επιδιορθώθηκε σε ό,τι αφορά το Δίκτυο Μεταφοράς και η ομαλή ηλεκτροδότηση των περισσότερων περιοχών της Αττικής που επηρεάστηκαν έχει ήδη αποκατασταθεί».

Εκτός λειτουργίας τέθηκε, νωρίτερα, η γραμμή 2 (Ανθούπουλη- Ελληνικό) του Μετρό από τον σταθμό Πανεπιστήμιο έως το Ελληνικό, μέρος της γραμμής 3, του Τραμ και του ΗΣΑΠ.

Όπως αναφέρει η ΣΤΑΣΥ ΑΕ το πρόβλημα της κίνησης των συρμών αποκαθίσταται και αυτή την ώρα περιορίζεται στο τμήμα από το σταθμό Σύνταγμα έως το σταθμό Άγιος Δημήτριος.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία προβλήματα παρατηρήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, το Παγκράτι, την Καισαριανή, τη Δάφνη αλλά και στα Βόρεια Προάστια, τα Μελίσσια και την Κηφισιά.

Παράλληλα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία σημειώθηκαν πάνω από 100 κλήσεις για απεγκλωβισμούς από ανελκυστήρες σε όλο το λεκανοπέδιο.

Τι αναφέρει ο ΑΔΜΗΕ

«Ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση της βλάβης σε ό,τι αφορά το Δίκτυο Μεταφοράς. Η ομαλή ηλεκτροδότηση των περισσότερων περιοχών της Αττικής που επηρεάστηκαν έχει ήδη αποκατασταθεί», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ, μετά την βλάβη που υπήρξε στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης στην Πάλληνη.

«Στο αμέσως επόμενο διάστημα», προστίθεται, «αναμένεται η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στο σύνολο των περιοχών.

»Τα ακριβή αίτια του συμβάντος βρίσκονται υπό διερεύνηση και θα υπάρξει ενημέρωση στη συνέχεια».

«Ο ΑΔΜΗΕ ζητά συγγνώμη από τους πολίτες της Αττικής για την ταλαιπωρία που υπέστησαν εξαιτίας των διακοπών ρεύματος», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σε βλάβη ενός μετασχηματιστή του δικτύου διανομής στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Παλλήνης, που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια τροφοδότησης φορτίων, οφείλεται το μπλακ άουτ που επηρέασε πολλές περιοχές της Αττικής, σύμφωνα με τον ΑΔΜΗΕ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Ρωσία θα πουλά 30% φθηνότερο το φυσικό αέριο στην Κίνα

Μας εμπαίζουν; Η Μεγάλη Βρετανία εισάγει ρωσικό πετρέλαιο

ΕΥΔΑΠ: Διακοπή νερού σε 5 περιοχές της Αττικής το βράδυ της Τρίτης – Πόσο θα διαρκέσει

Καύσιμα: Τιμές-φωτιά με πάνω από 2 ευρώ το λίτρο η αμόλυβδη σε 15 περιφέρειες και νησιά

Ο 39χρονος φέρεται να είχε ένα μεγάλο μαχαίρι στη ζώνη του και να όρμηξε πάνω στην Κυρ. Γρίβα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr