Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συναγερμός στη Μακεδονία για τον ιό του Δυτικού Νείλου – «Φταίνε οι βροχές που αύξησαν τα κουνούπια»

Συναγερμός στη Μακεδονία για τον ιό του Δυτικού Νείλου – «Φταίνε οι βροχές που αύξησαν τα κουνούπια»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε συναγερμό παραμένουν οι δήμοι της Κεντρικής Μακεδονίας για τον ιό του Δυτικού Νείλου, καθώς η ύφεση του φαινομένου δεν αναμένεται πριν από το τέλος του Σεπτεμβρίου.

Όπως ανακοινώθηκε στη συνεδρίαση την Τετάρτη του Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ), στην περιοχή καταγράφηκαν 47 κρούσματα και τρεις θάνατοι.

«Η ΠΕΔ ούτε ανησυχεί, ούτε εφησυχάζει. Ενημερωνόμαστε τακτικά και καθημερινά, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

»Έχουν ληφθεί έγκαιρα τα μέτρα και άρχισαν οι ψεκασμοί. Οι πληθυσμοί των κουνουπιών αυξήθηκαν λόγω των έντονων βροχοπτώσεων» δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ και δήμαρχος Αμπελόκηπων- Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου.

Υποστήριξε πως οι ψεκασμοί γίνονται απο την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μετά από υποδείξεις των δήμων και διατύπωσε την εκτίμηση πως από το τέλος Σεπτεμβρίου αναμένεται ύφεση του φαινομένου, ενώ παράλληλα καθαρίζονται τα ρέματα.

Την απαραίτητη ενημέρωση στους δημάρχους για τον ιό του Δυτικού Νείλου έκανε ο γεωπόνος και σύμβουλος ανάπτυξης της ΠΕΔΚΜ, Λάζαρος Παρασκευαΐδης.

Τόνισε χαρακτηριστικά ότι κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου αναμένεται να εμφανιστούν και τις δύο πρώτες εβδομάδες του Σεπτεμβρίου, όχι όμως με την ίδια ένταση, ενώ αν οι κλιματικές συνθήκες είναι ευνοϊκές για τα κουνούπια (ζέστη και υγρασία) ίσως παρατηρηθεί η εμφάνιση μεμονωμένων κρουσμάτων μέχρι τέλους Σεπτεμβρίου-αρχές Οκτωβρίου, κυρίως σε νέες περιοχές.

Ο κ. Παρασκευαΐδης, παρουσιάζοντας τις ενέργειες που απαιτούνται από δω και πέρα, είπε στους δημάρχους πως θα πρέπει να συνεχιστούν οι ψεκασμοί ακμαιοκτονίας (απο εδάφους και αέρος) στο ήδη συνεχιζόμενο πρόγραμμα καταπολέμησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να περιοριστεί η ένταση της επιδημίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κοζάνη: «Μαϊμού» αστυνομικός έκλεψε 225.000 ευρώ από ηλικιωμένη, με τη γνωστή μέθοδο του «τροχαίου»

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών

Ληστεία με σπρέι πιπεριού σε ψιλικατζίδικο στη Θεσσαλονίκη (βίντεο)

24χρονος Αλβανός στην Πέλλα καταδικάστηκε για βιασμό ανηλίκου

Θεσσαλονίκη: 23χρονος προέτρεπε ανήλικη να ακρωτηριάσει τα γεννητικά της όργανα και την ανάγκασε να αυτοτραυματιστεί

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr