Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Όχι» του ΣτΕ στους Άθεους – Δεν κατεβάζουμε τις εικόνες

«Όχι» του ΣτΕ στους Άθεους – Δεν κατεβάζουμε τις εικόνες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Όχι» είπε το ΣτΕ στο αίτημα της Ένωσης Αθέων να αφαιρεθούν τα θρησκευτικά σύμβολα από τη δικαστική αίθουσα, κατά τη διάρκεια συζήτησης προσφυγών για το θέμα του μαθήματος των Θρησκευτικών.

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο απέρριψε με συντριπτική πλειοψηφία (30-6) το αίτημα, οπότε και ξεκίνησε η συζήτηση των πέντε προσφυγών της Ένωσης Αθέων, της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕλΕΔΑ) και 24 γονέων μαθητών, η οποία έγινε με την παρουσία του Τζέισον-Αντιγόνη, που έγινε γνωστός και από την παρουσία του στα έδρανα της Βουλής, όταν ψηφίστηκε ο νόμος για την αλλαγή ταυτότητας φύλου.

Η σύμβουλος Επικρατείας, Παρασκευή Μπραίμη, ανέπτυξε την εισήγησή της και εξέθεσε τους ισχυρισμούς των αντίθετων αιτήσεων ακυρώσεως για το μάθημα των Θρησκευτικών, στο Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο, τον υποχρεωτικό εκκλησιασμό, την καθημερινή πρωινή προσευχή στα σχολεία, αλλά και τον τρόπο απαλλαγής από το μάθημα των Θρησκευτικών.

Παρεμβάσεις υπέρ του μαθήματος των θρησκευτικών έχουν καταθέσει η Εκκλησία της Ελλάδας, η Εκκλησία της Κρήτης και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Θεολόγων «Καιρός», για την Αναβάθμιση της Θρησκευτικής Εκπαίδευσης.

Οι δικηγόροι όλων των πλευρών, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, διασταύρωσαν τα ξίφη τους, θέτοντας -μεταξύ άλλων- ζητήματα κατοχύρωσης της θρησκευτικής ελευθερίας, σύμφωνα με την ΕΣΔΑ και το άρθρο 16 του Συντάγματος.

Η Ολομέλεια επιφυλάχθηκε να εκδώσει τις αποφάσεις της.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Δεν θα κατηγορήσουμε τον Ησαΐα για κάτι που ο ίδιος αποκάλυψε

Ταμασού Ησαΐας: «Αμετάκλητος στόχος μας κάθαρση και διαφάνεια στους κόλπους της Εκκλησίας»

4ο Διεθνές Συνέδριο Θρησκευτικής Διπλωματίας – Οικ. Πατριάρχης: «Η Εκκλησία οφείλει να συμβάλει στην κατανόηση της προόδου»

Συνελήφθη ιερέας στην Κρήτη – Έγραψε ότι θα πρέπει να πυροβολούνται αδέσποτα σκυλιά και φιλόζωοι

Δημοσκόπηση-χαστούκι για κυβέρνηση Μητσοτάκη και Δικαιοσύνη: 8 στους 10 βλέπουν συγκάλυψη στα Τέμπη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr