Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Tην Τρίτη η επιστροφή ποσού ενός εκατ. ευρώ σε δικαιούχους επικουρικής σύνταξης

Tην Τρίτη η επιστροφή ποσού ενός εκατ. ευρώ σε δικαιούχους επικουρικής σύνταξης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Επικουρικές Συντάξεις, Συντάξεις,

Την Τρίτη 2 Οκτωβρίου καταβάλλονται σε 7.464 συνταξιούχους του δημόσιου, ευρύτερου δημοσίου και ιδιωτικού τομέα τα τελευταία ποσά αναδρομικών από τις λανθασμένες κρατήσεις υπέρ ΑΚΑΓΕ στις επικουρικές συντάξεις.

Πρόκειται για το τελευταίο πλήθος από τους συνολικά 205.000 δικαιούχους αναδρομικών, οι οποίοι δεν εξοφλήθηκαν με την μεγάλη καταβολή του περασμένου Αυγούστου και θα εξοφληθούν στις 2 Οκτωβρίου όπως είχε προγραμματιστεί.

Οι δικαιούχοι που θα πληρωθούν τώρα είναι νέοι συνταξιούχοι που εντάχθηκαν στο σύστημα πληρωμών του ΕΤΕΑΕΠ από τον Σεπτέμβριο του 2016, έως και τον Απρίλιο του 2018 και οι οποίοι για καθαρά τεχνικούς λόγους δεν ήταν δυνατό να εξοφληθούν στις 2 Αυγούστου. Συνολικά το κονδύλι για την επιστροφή των αναδρομικών ανέρχεται σε 1.009.466,55 ευρώ.

Τα ποσά που θα λάβουν οι εν λόγω συνταξιούχοι αφορούν στην αναδρομική διόρθωση των κρατήσεων για 22 μήνες, από τον Ιούλιο του 2016 μέχρι και τον Απρίλιο του 2018, καθώς από τον Μάιο του 2018 η κράτηση έχει διορθωθεί και επιβάλλεται στα νέα επανυπολογισμένα ποσά.

Στην πληρωμή συμπεριλαμβάνονται συνταξιούχοι δημόσιοι και δημοτικοί υπάλληλοι, πρώην εργαζόμενοι σε ΔΕΚΟ – ΟΤΕ, ΕΛΤΑ, ΔΕΗ, ΕΡΤ – αλλά και μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα όπως χημικοί, εμποροϋπάλληλοι, ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, τραπεζοϋπάλληλοι της πρώην Εμπορικής, Αγροτικής (ΕΛΕΜ) και Πίστεως, ναυτιλιακοί πράκτορες όπως επίσης και αυτοαπασχολούμενοι, δηλαδή συμβολαιογράφοι, πρατηριούχοι υγρών καυσίμων κ.α.

Υψηλότερα ποσά δικαιούνται οι συνταξιούχοι τραπεζοϋπάλληλοι Εμπορικής, Αγροτικής και Πϊστεως, οι πρώην υπάλληλοι της ΔΕΗ, της ΕΡΤ και του ΟΤΕ, αλλά και οι πρατηριούχοι υγρών καυσίμων του πρ. ΟΑΕΕ.

Το ύψος του δικαιούμενου ποσού από την αναδρομική διόρθωση του ΑΚΑΓΕ ποικίλλει ανάλογα με την αρχική μεικτή σύνταξη και τον συντελεστή επανυπολογισμού που εφαρμόστηκε στο πλαίσιο του νόμου Κατρούγκαλου το καλοκαίρι του 2016.

Γενικώς, δικαιούχοι αναδρομικών εντοπίστηκαν να είναι περί το 16% των συνταξιούχων του ΕΤΕΑΕΠ και ειδικότερα όλοι όσοι είχαν κρατήσεις υπέρ ΑΚΑΓΕ στις συντάξεις τους, οι οποίες δεν ανταποκρίνονταν στο νέο επανυπολογισμένο ποσό της επικουρικής από τον ν.4387/2016.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΕΦΚΑ-ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές συντάξεων, εφάπαξ και επιδομάτων για την περίοδο 22 έως 26 Ιανουαρίου

Συντάξεις Φεβρουαρίου: Θα καταβληθούν μια μέρα νωρίτερα

ΕΦΚΑ-ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές συντάξεων, επιδομάτων και εφάπαξ από 18 έως 22 Δεκεμβρίου

Οριστικό: 3% η αύξηση των συντάξεων από 1/1/2024

Οι ληστείες και τα φιλοδωρήματα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr