Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στα 3 χλμ. το πύρινο μέτωπο που κατακαίει τη Σιθωνία – Εκκενώθηκε οικισμός (βίντεο)

Στα 3 χλμ. το πύρινο μέτωπο που κατακαίει τη Σιθωνία – Εκκενώθηκε οικισμός (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ανεξέλεγκτη παραμένει η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 05.40 το πρωί σε δασική περιοχή στη Σιθωνία Χαλκιδικής.

Η φωτιά εκδηλώθηκε κοντά στο Πλατανίτσι, κατακαίγοντας πευκόφυτη περιοχή, ενώ το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν και φτάνουν κατά διαστήματα τα 7 μποφόρ.

Ο ουρανός στην περιοχή της Σιθωνίας έχει καλυφθεί από καπνούς που είναι ορατοί από μεγάλη απόσταση. Για τον λόγο αυτόν, η πυροσβεστική εισηγήθηκε την εκκένωση του οικισμού Κάμπος, όπως και έγινε.

Επί ποδός στο πύρινο μέτωπο είναι 80 πυροσβέστες με 37 οχήματα και τέσσερα πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μέτωπο της φωτιάς απλώνεται σε ακτίνα τρίων χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής ο οποίος μίλησε στον ΑΝΤ1, οι εστίες είναι αρκετές και διάσπαρτες. Η μεγαλύτερη και πιο επικίνδυνη είναι αυτή σε πευκοδάσος της Σιθωνίας, πάνω από τη Σάρτη, η οποία, σύμφωνα με τον πυροσβέστη, εξαπλώνεται.

Η αστυνομία ζητεί από τους πολίτες και τους οδηγούς που κινούνται στη Σιθωνία να μη προσεγγίζουν και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή της Σάρτης, ώστε να διευκολύνεται το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων που επιχειρούν στην περιοχή, και να ακολουθούν τις οδηγίες-υποδείξεις των αστυνομικών.

Ήδη από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Χαλκιδικής έχει αποκλειστεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Επαρχιακή Οδό Βουρβουρούς-Συκιάς.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι στον οικισμό της Σάρτης υπάρχει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ δεν λειτουργεί η κινητή τηλεφωνία.

«Η κατάσταση είναι δύσκολη, πνέουν ισχυροί άνεμοι, η φωτιά είναι πάνω από τη Σάρτη» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Σιθωνίας, Πάρης Ντέμπλας, μιλώντας στο «Πρακτορείο FM». Όπως είπε, υπάρχει ετοιμότητα, το Κοινοτικό Κατάστημα είναι ανοιχτό, αλλά χωρίς ρεύμα και τηλέφωνο.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας, Μανώλης Τσολάκης, «έχει ενημερωθεί η Πολιτική Προστασία και ο δήμος της περιοχής, προκειμένου να είναι σε αυξημένη ετοιμότητα».

Στο μεταξύ, πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα και στην περιοχή του Φιλύρου, του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, στη Θεσσαλονίκη, κοντά στο Παιδικό Χωριό SOS. Οι φλόγες πλησίασαν απειλητικά οικίες, ενώ κάτοικοι της περιοχής εγκατέλειψαν προληπτικά τα σπίτια τους.

Στην περιοχή έσπευσαν 45 πυροσβέστες με 21 οχήματα. Σύμφωνα με τη Πυροσβεστική Υπηρεσία, αυτή την ώρα δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο φωτιάς.

Και στην Επανομή Θεσσαλονίκης ξέσπασε φωτιά σε ξερά χόρτα στη θέση Ραντάρ, όπως επίσης στον δρόμο Χαλκηδόνας – Θεσσαλονίκης, στη γέφυρα του Αξιού.

Οριοθετήθηκε, τέλος, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε χορτολιβαδική έκταση στη Βαμβακιά Σερρών. Στην περιοχή κινητοποιήθηκαν 30 πυροσβέστες με 13 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κοζάνη: «Μαϊμού» αστυνομικός έκλεψε 225.000 ευρώ από ηλικιωμένη, με τη γνωστή μέθοδο του «τροχαίου»

Συμπληρωματικές μηνύσεις καταθέτουν συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών

Μάτι-Τέμπη, «βδέλλες» και «ύαινες» – Ισοζύγιο της ντροπής

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών

Ληστεία με σπρέι πιπεριού σε ψιλικατζίδικο στη Θεσσαλονίκη (βίντεο)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr