Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ντογιάκος για βόμβα στο σπίτι του: Δεν είχα δεχθεί απειλές

Ντογιάκος για βόμβα στο σπίτι του: Δεν είχα δεχθεί απειλές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

“Από τύχη δεν εξερράγη ο μηχανισμός και δεν κινδύνεψαν άνθρωποι” λέει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος που ειδοποιήθηκε σήμερα τα ξημερώματα Τρίτης από την Αστυνομία για τη βόμβα που εντοπίστηκε έξω από το σπίτι του.

Ο εισαγγελικός λειτουργός αναφέρει – σύμφωνα με το ΑΠΕ – πως δεν χειρίζεται στην παρούσα χρονική στιγμή καμία υπόθεση που να “πηγαίνει το μυαλό μου ότι έγινε αιτία για να στοχοποιηθώ” ενώ επισημαίνει πως δεν έχει δεχθεί απειλές ή προειδοποιητικά μηνύματα ότι βρίσκεται στο στόχαστρο τρομοκρατικής ομάδας.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, που στο παρελθόν έχει χειριστεί σοβαρές υποθέσεις όπως αυτή της Χρυσής Αυγής, υπηρετεί για περισσότερα από 30 χρόνια στο Σώμα και είχε εκλεγεί για δύο θητείες από τους συναδέλφους του στη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών.

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια η βόμβα που εξουδετερώθηκε στον Βύρωνα

Στο μεταξύ στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας μεταφέρθηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί έξω απο την πολυκατοικία, όπου διαμένει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, στον Βύρωνα και εντοπίστηκε τα ξημερώματα έπειτα από προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στην ιστοσελίδα zougla.gr και την «Εφημερίδα των Συντακτών».

Όπως έγινε γνωστό από αρμόδιες αστυνομικές πηγές, ο μηχανισμός ήταν τοποθετημένος σε κατσαρόλα, μέσα στην μπαγκαζιέρα δίκυκλου, έξω από την πολυκατοικία της οδού Αδραμυτίου.

Οι πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) κατάφεραν να την εξουδετερώσουν, χωρίς ελεγχόμενη έκρηξη, γεγονός που διευκολύνει το έργο των ειδικών στα εργαστήρια.

Πιθανολογείται ότι η βόμβα δεν εξερράγη από κάποιο λάθος στην συνδεσμολογία, αλλά και αυτό θα διευκρινιστεί από την εργαστηριακή έρευνα.

Όσον αφορά την οργάνωση που βρίσκεται πίσω από την ενέργεια, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής ανάληψη ευθύνης, ούτε ο άγνωστος που τηλεφώνησε ανέφερε κάτι.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η μεθοδολογία και η συνδεσμολογία έχει ομοιότητες με αυτή που έχει χρησιμοποιήσει σε άλλες βόμβες στο παρελθόν η οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Υπενθυμίζεται ότι τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα έγιναν στις 4 τα ξημερώματα, σύμφωνα με τα οποία επρόκειτο να εκραγεί βόμβα σε 20′ στην οδό Αδραμυτίου 18, στον Βύρωνα. «Δεν είναι φάρσα» είπε ο άγνωστος που τηλεφώνησε.

Η Αστυνομία κινητοποιήθηκε αμέσως, απέκλεισε έγκαιρα την περιοχή και ενημέρωσε τους κατοίκους να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους, ώστε να μην κινδυνεύσει κανείς.

Μετά την παρέλευση του χρόνου που είχε δώσει ο άγνωστος οι πυροτεχνουργοί του ΤΕΕΜ εντόπισαν τον εκρηκτικό μηχανισμό και τον εξουδετέρωσαν, αλλά η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και των συνεργείων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ακέφαλο πτώμα ηλικιωμένης εντοπίστηκε στην Αργιθέα

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών

Χανιά: Στη φυλακή 40χρονος από τη Βουλγαρία που παρενόχλησε νεαρή σε πάρκο

Μπήκαν σε μπαρ στην Ομόνοια κι άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα

Η στρατολόγηση των ανήλικων θυμάτων και τα ραντεβού – Πού στρέφονται οι έρευνες για το κύκλωμα μαστροπείας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr