Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βούλευμα για Ριχάρδο: Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής στο κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού

Βούλευμα για Ριχάρδο: Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής στο κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημήτρης Ριχάρδος, Δικαιοσύνη, Χρυσός,

Για σοβαρές ενδείξεις ενοχής του Ριχάρδου Μυλωνά και των επτά συγκατηγορουμένων του στο κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού, για τους οποίους ωστόσο προχώρησε στην άρση της προσωρινής κράτησης κάνει λόγο στο βούλευμά του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Σύμφωνα με το υπ΄ αριθμ. 5706/2018 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, προκύπτει ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής για τις κακουργηματικές πράξεις που αποδίδονται με το κατηγορητήριο στους 8, αφού συντρέχει υψηλός βαθμός πιθανολόγησης ότι έχουν τελέσει τις διωκώμενες κακουργηματικές πράξεις, ιδίως εν όψει του ότι οι κατασχεθείσες ποσότητες χρυσού, αργυρού, κοσμημάτων, ρολογιών και λοιπών τιμαλφών, που βρέθηκαν στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργήθηκαν προορίζονται για εξαγωγή προς την Τουρκία, χωρίς να προκύπτει γι΄ αυτά η ύπαρξη φορολογικών παραστατικών σχετικά με την προέλευση τους και την επ΄ αυτών επιμέτρηση φόρων, δηλαδή ΦΠΑ και ενδεχομένως φόρου πολυτελείας, με αποτέλεσμα να νοούνται ως λαθρεμπορεύματα.

Ακόμη, αναφέρει το βούλευμα ότι δεν διευκρινίστηκε από τους εμπλεκόμενους εάν τα κατασχεθέντα προέρχονται από το εξωτερικό, από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή τρίτες χώρες και εάν καταβλήθηκε ή όχι ΦΠΑ.

Το βούλευμα «εξασθενεί» τα τελωνειακά έγγραφα που στάλθηκαν στην ανακρίτρια και άλλαξε άποψη για το θέμα της προφυλάκισης των εμπλεκομένων.

Ειδικότερα, σημειώνεται στο βούλευμα ότι η κρίση του Συμβουλίου περί της ύπαρξης σοβαρών ενδείξεων ενοχής σε βάρος των εμπλεκομένων δεν αναιρείται από κανένα αποδεικτικό μέσο, ούτε από τα έγγραφα της ΑΑΔΕ Γενική Διεύθυνση Τελωνείων κ.λπ.

Και αυτό γιατί η Γενική Διεύθυνση Τελωνείων στα έγγραφά της «δεν αναφέρεται στην εξαγωγή λαθρεμπορευμάτων από τη χώρα, που αποτελεί εν προκειμένω το κρινόμενο ζήτημα».

Επομένως, υπογραμμίζει το βούλευμα, «οι σοβαρές ενδείξεις ενοχής των εμπλεκομένων δεν κλονίζονται από το περιεχόμενο των εγγράφων αυτών, ούτε από άλλο αποδεικτικό μέσο».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ιστορικό υψηλό για τον χρυσό πάνω από τα 5.000 δολάρια: Η παγκόσμια αναταραχή τροφοδοτεί το ράλι των πολύτιμων μετάλλων

Βρετανός βουλευτής: Το Ιράν φυγαδεύει χρυσό στη Ρωσία

Ο δικαστής στην υπόθεση Μαδούρο υπήρξε στο παρελθόν «αγκάθι» για τον Τραμπ

Μπόντι: Ο Μαδούρο και η σύζυγός του θα αντιμετωπίσουν «σύντομα την πλήρη οργή της αμερικανικής Δικαιοσύνης» σε αμερικανικό έδαφος

Στις 23 Μαρτίου ξεκινά η δίκη για το δυστύχημα στα Τέμπη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr