Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αγνοούνται μάνα με τρία παιδιά στα νερά του Έβρου – Έσκασε το φουσκωτό και τους πήρε το ποτάμι

Αγνοούνται μάνα με τρία παιδιά στα νερά του Έβρου – Έσκασε το φουσκωτό και τους πήρε το ποτάμι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό και διάσωση παράτυπων μεταναστών στον Έβρο, στην περιοχή των Πετράδων, βρίσκεται σε εξέλιξη από νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου, μεταδίδει το τοπικό ThrakiNea.

Αργά το πρωί, προς το μεσημέρι η αστυνομική διεύθυνση Ορεστιάδας, έλαβε ειδοποίηση από το ειδικό κέντρο που υπάρχει στο Καπετάν Ανδρέοβο της Βουλγαρίας, για άτομα που βρίσκονταν μέσα στο ποτάμι και τα οποία κινδύνευαν, καθώς είχε βυθιστεί η πλαστική βάρκα με την οποία επιχείρησαν να περάσουν παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Άμεσα ξεκίνησε η επιχείρηση διάσωσης.

Οι αστυνομικές Αρχές, κατάφεραν να εντοπίσουν σε νησίδα του ποταμού, εντός της ελληνικής επικράτειας ομάδα ατόμων, τα οποία και διέσωσαν.

Πρόκειται για οκτώ άτομα, τα οποία δήλωσαν ότι προέρχονται από το Ιράκ.

Ένας από τους διασωθέντες, υποστήριξε ότι ενώ βυθίζονταν η βάρκα χάθηκε η γυναίκα του με τα τρία του παιδιά, με τις μέχρι τώρα έρευνες των αστυνομικών να συνεχίζονται.

Από τη νησίδα διασώθηκαν 6 άνδρες και δύο παιδιά, ενώ εντοπίστηκε και η βάρκα, η οποία βούλιαξε, καθώς προσέκρουσε σε κορμό δέντρου μέσα στο ποτάμι.

Οι έρευνες αναμένεται να συνεχιστούν, όσο όμως περνούν οι ώρες, οι ελπίδες για να εντοπιστούν οι αγνοούμενοι ζωντανοί λιγοστεύουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ομάδα συνολικά 12 ατόμων επιχείρησε, τις πρωινές ώρες, να εισέλθει παράνομα στη χώρα από την Τουρκία, με φουσκωτή βάρκα μέσω του ποταμού Έβρου.

Βάση των μαρτυριών των διασωθέντων, η βάρκα έσκασε με αποτέλεσμα οι 12 επιβαίνοντες σε αυτήν να βρεθούν στο νερό και μόνον οι οκτώ εξ αυτών κατάφεραν να προσεγγίσουν ελληνική νησίδα απ’ όπου κάλεσαν σε βοήθεια και διασώθηκαν από τις αστυνομικές Αρχές.

Να σημειωθεί ότι οι διασωθέντες, που δήλωσαν Ιρακινής καταγωγής, έχουν μεταφερθεί ασφαλώς και κρατούνται στην υπηρεσία συνοριακης φύλαξης Διδυμοτείχου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κτηνωδία στον Έβρο: 47 ζώα εντοπίστηκαν νεκρά από δηλητηριασμένα δολώματα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Δολοφονία Λυγγερίδη: Εγκληματική οργάνωση με 158 μέλη πίσω από την επίθεση στον αστυνομικό – 60 συλλήψεις

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Ενδοοικογενειακή βία στην Πάτρα, στο Αίγιο και στο Μεσολόγγι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr