Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στο σφυρί ο όρκος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη για τη σωτηρία της πατρίδας (φωτο)

Στο σφυρί ο όρκος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη για τη σωτηρία της πατρίδας (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Περισσότερα από 530 σπάνια βιβλία, έγγραφα, χειρόγραφα, φωτογραφίες και χαρακτικά περιλαμβάνει η επόμενη δημοπρασία του Οίκου Βέργος, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Μαρτίου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση ξεχωρίζουν:

– Ο όρκος του Θ. Κολοκοτρώνη και των μελών της Πελοπονησσιακής Γερουσίας να ενεργήσουν από κοινού για τη σωτηρία της πατρίδας και να αφήσουν κατά μέρος τα προσωπικά συμφέροντά τους, αποτυπωμένος σε έγγραφο με τις υπογραφές τους (16 Οκτωβρίου 1822).

– Μία χειρόγραφη καταγραφή της συμμετοχής των Ιωαννιτών στην εκστρατεία του Morosini με μοίρα οκτώ πλοίων υπό τον J. J. von Herberstein (1686-1687).

– Λεύκωμα με 26 πρωτότυπες φωτογραφίες του σημαντικότερου φωτογράφου των Α’ Ολυμπιακών Αγώνων, Albert Meyer, ένα από τα 9 σωζόμενα λευκώματα που προσέφερε ως δώρο σε προσωπικότητες.

– Τόμος με 29 (από τις 67) χαλκογραφίες από το Civitatum aliquot insigniorum et locorum magis munitorum exacta delineatio του D. Bertelli (Βενετία 1574), στις οποίες έχει προστεθεί μία εξαιρετικά σπάνια απεικόνιση της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου.

Ένα αντίτυπο του «Aya Sofia, Constantinople» (Λονδίνο 1852), με 25 λιθογραφίες χαραγμένες σε σχέδια του αρχιτέκτονα G. Fossati, που οργάνωσε τις εργασίες αποκατάστασης του μνημείου των ετών 1847-1849.

Ο μεγάλος χάρτης της Ευρώπης που σχεδίασε ο Άνθιμος Γαζής (Βιέννη 1801), του οποίου δεν είναι γνωστό παρά μόνον ένα άλλο αντίτυπο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Σκωτικός Τύπος (ΑΑΣΤ) τίμησε τη μνήμη του Εμμανουήλ Ξάνθου – «Σεβασμός στα ιδανικά της ελευθερίας, της αδελφότητας και της εθνικής ανεξαρτησίας»

Νίκος Δένδιας: Η Ελλάδα πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στους ταραγμένους καιρούς μας

Ανδρέας Παπανδρέου: Πόσο πουλήθηκαν τα εμβληματικά γυαλιά του σε δημοπρασία

Τσίπρας για 25η Μαρτίου: Αν ο λαός το ’21 άκουγε τους «φρόνιμους» δεν θα είχαμε σήμερα πατρίδα

Ελβετία: Ένας Τυραννόσαυρος Ρεξ δημοπρατείται στις 18 Απριλίου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr