Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βρέθηκε η 16χρονη που είχε εξαφανιστεί από τη Θεσσαλονίκη – Πού την εντόπισαν

Βρέθηκε η 16χρονη που είχε εξαφανιστεί από τη Θεσσαλονίκη – Πού την εντόπισαν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια της Κατερίνας Μ., 16 ετών, η οποία είχε εξαφανιστεί στις 15 Μαρτίου από τη Θεσσαλονίκη και τελικά εντοπίστηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην Ελβετία.

Η Κατερίνα Μ. είναι καλά στην υγεία της, ενώ ο εντοπισμός της έδωσε τέλος στην αγωνία των δικών της ανθρώπων που την αναζητούσαν.

Το Χαμόγελο του Παιδιού» από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε για την εξαφάνιση της Κατερίνας στις 15/3/2019, παρόλο που η ανήλικη είχε φύγει από το σπίτι της δύο μέρες πριν, κινητοποιήθηκε άμεσα.

Σε στενή συνεργασία με τις Αστυνομικές Αρχές της Ελλάδας, προχώρησε απευθείας στη δημοσιοποίηση των στοιχείων της ανήλικης σε όλα τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας και στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στα Κεντρικά Αεροδρόμια και τους Διασυνοριακούς Σταθμούς της χώρας προκειμένου να αποκλείσει πιθανή φυγή της ανήλικης σε χώρες εκτός της Ελλάδας.

Καθ’όλη τη διάρκεια της αναζήτησης βρισκόταν σε άμεση συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Παύλου Μελά Θεσσαλονίκης και την Υποδιεύθυνση Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τον εντοπισμό του ηλεκτρονικού στίγματος της ανήλικης και το Τμήμα SIRENE της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας.

Καθώς, πολύ σύντομα προέκυψαν πληροφορίες ότι η Κατερίνα πιθανόν βρισκόταν σε χώρα του εξωτερικού, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ως μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για τα Εξαφανισμένα και Σεξουαλικά Κακοποιημένα Παιδιά (Missing Children Europe – MCE), προέβη σε διασυνοριακή ενημέρωση όλων των συνεργαζόμενων φορέων με σκοπό την αναζήτηση της ανήλικης σε ευρωπαϊκή κλίμακα.

Άμεση συνεργασία διατηρήθηκε με τις Αρχές και τον Οργανισμό Μissing Children Switzerland στην Ελβετία και με τις Αρχές και τον συνεργαζόμενο φορέα Telefono Azzuro στην Ιταλία, καθώς υπήρχαν ενδείξεις ότι η ανήλικη μετακινούνταν μεταξύ αυτών των κρατών.

Παράλληλα, «Το Χαμόγελο Του Παιδιού» ως μέλος του Δ.Σ. του Διεθνούς Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και Θύματα Εκμετάλλευσης Παιδιά (International Centre for Missing and Exploited Children – ICMEC) μέσω της εξειδικευμένης πλατφόρμας αναζήτησης παιδιών Global Missing Children Network (GMCNgine) ενεργοποίησε τον μηχανισμό αναζήτησης εξαφανισθέντων παιδιών με σκοπό την άμεση ενημέρωση όλων των Φορέων και Αστυνομικών Αρχών που δραστηριοποιούνται στις εξαφανίσεις ανήλικων σε παγκόσμια κλίμακα.

Επιπλέον, μέσω της ίδιας πλατφόρμας ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός FIA Alerts (Federation for Internet Alerts), μέσω του οποίου έλαβαν ενημέρωση έγκαιρα όλοι οι συνεργαζόμενοι φορείς και οι εγγεγραμμένοι χρήστες στον συγκεκριμένο μηχανισμό αναζήτησης.

Τέλος, μετά από τις συντονισμένες, επίμονες προσπάθειες και τις εντατικές έρευνες σε Ελλάδα και σε εξωτερικό, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στις 23/3/2019 ενημερώθηκε από το Τμήμα SIRENE της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, ότι η Κατερίνα εντοπίστηκε στην Ελβετία και ότι είχαν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες για την ασφαλή επιστροφή της στην Ελλάδα όπως αυτή πραγματοποιήθηκε τελικά στις 25/03/2019.

Ωστόσο, για ακόμη μια φορά ανακύπτουν προβληματισμοί και εγείρονται ερωτηματικά, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που με μεγάλη ευκολία ένα ανήλικο παιδί μόλις 16 ετών κατάφερε να μετακινείται σε χώρες του εξωτερικού, χωρίς να γίνει αντιληπτό από τις αρμόδιες Αρχές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Συναγερμός» στους Αμπελόκηπους: Εξαφανίστηκε 16χρονη – Η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού»

Θεσσαλονίκη: 23χρονος προέτρεπε ανήλικη να ακρωτηριάσει τα γεννητικά της όργανα και την ανάγκασε να αυτοτραυματιστεί

Θεσσαλονίκη: Αφγανή πρόσφυγας κατήγγειλε ότι τη βίασε 29χρονος που θα τη φιλοξενούσε

Θεσσαλονίκη: Αλβανός βίαζε κι έδερνε την 28χρονη Αλβανίδα σύζυγό του

«Ιερή» απάτη στη Θεσσαλονίκη: Ρασοφόροι απέσπασαν 1,3 εκατ. ευρώ από πιστούς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr