Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εκκενώθηκε η Πλατεία Συντάγματος από τους πρόσφυγες – Μεταφέρθηκαν σε δομές φιλοξενίας

Εκκενώθηκε η Πλατεία Συντάγματος από τους πρόσφυγες – Μεταφέρθηκαν σε δομές φιλοξενίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εκκενώθηκε η Πλατεία Συντάγματος από τους περίπου 60 πρόσφυγες και μετανάστες που είχαν κατασκηνώσει από χθες απέναντι από την Βουλή μετά από τις πρόσφατες επιχειρήσεις εκκένωσης καταλήψεων στα Εξάρχεια.

Αρχικά οι περισσότεροι είχαν συμφωνήσει να μεταφερθούν στις δομές φιλοξενίας του Ελαιώνα. Αργότερα όμως δεν δέχτηκαν να μπουν στα λεωφορεία καθώς ήθελαν πρώτα να δουν τις εγκαταστάσεις προτού μεταφερθούν σε αυτές. Στη συνέχεια δέχθηκαν να αποχωρήσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες μία μικρή ομάδα προσφύγων, περίπου 15 άτομα, αρνήθηκαν να μπουν στα πούλμαν αλλά δέχθηκαν να εγκαταλείψουν την πλατεία Συντάγματος.

Έκκληση υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής σε πρόσφυγες και μετανάστες να πάνε σε δομές

Να μεταφερθούν σε διαθέσιμες θέσεις φιλοξενίας σε ξενοδοχεία και άλλα καταλύματα, όπως έγινε και με τους υπόλοιπους που διέμεναν σε καταλήψεις προτρέπει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής τους 60 πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν κατασκηνώσει από χθες σε μέρος της πλατείας Συντάγματος, μετά από επιχειρήσεις εκκένωσης καταλήψεων στα Εξάρχεια που πραγματοποίησε η Ελληνική Αστυνομία.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του:

«Οι περίπου 60 πολίτες τρίτων χωρών που έχουν κατασκηνώσει σε μέρος της πλατείας Συντάγματος, βρίσκονται εκεί ύστερα από επιχειρήσεις εκκένωσης καταλήψεων που πραγματοποίησε η Ελληνική Αστυνομία. Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, σε συνεργασία με τον ΔΟΜ, από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το ζήτημα, έχει προτείνει στους ανθρώπους αυτούς να μεταφερθούν σε διαθέσιμες θέσεις φιλοξενίας σε ξενοδοχεία και άλλα καταλύματα, όπως έγινε και με τους υπόλοιπους που ήταν σε καταλήψεις. Η καθυστέρηση δεν βοηθάει στη βελτίωση της κατάστασής τους, δυσκολεύει την προσπάθεια των ελληνικών αρχών για ικανοποιητικές συνθήκες φιλοξενίας, ενώ δημιουργεί αρνητική εικόνα για τους ίδιους στην ελληνική κοινή γνώμη. Επαναλαμβάνουμε πως το ΥΜΕΠΟ, σε κάθε περίπτωση φροντίζει για τα δικαιώματά τους, αλλά και οι ίδιοι υποχρεούνται να σέβονται τις διεθνείς συνθήκες και τους νόμους της χώρας που τους φιλοξενεί».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Πέρασε» από την Ολομέλεια το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο

Τραγωδία στη Χίο: Τρία μικρά κορίτσια νεκρά σε ναυάγιο

Γερμανία: Αυξάνεται η βία από τους μετανάστες

Περίπου 4,2 εκατομμύρια Ουκρανοί έχουν βρει καταφύγιο στην Ε.Ε.

Χανιά: Στη φυλακή 40χρονος από τη Βουλγαρία που παρενόχλησε νεαρή σε πάρκο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr