Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με 12.000 ευρώ δημοτικά χρήματα ο Νίκας της ΝΔ επιχορήγησε τον «σαϊτοπόλεμο»

Με 12.000 ευρώ δημοτικά χρήματα ο Νίκας της ΝΔ επιχορήγησε τον «σαϊτοπόλεμο»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου της Νέας Δημοκρατίας, Παναγιώτης Νίκας, ο δήμαρχος Καλαμάτας, στις 15 Μαρτίου 2019 επιχορήγησε με 12.000 ευρώ δημοτικά χρήματα τον «σαϊτοπόλεμο».

«Εγκρίνουμε και διαθέτουμε πίστωση ύψους Δώδεκα Χιλιάδες Ευρώ (12.000,00) Ευρώ, για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων με ΚΑΕ 00.6736.001 του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2019 για την ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΙΤΟΜΑΧΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΓΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΑΙΤΟΠΟΛΕΜΟΥ», αναφέρεται στην απόφαση, που φέρει από κάτω την υπογραφή του.

Προφανώς και αυτά τα θανατηφόρα έθιμα, που κάθε χρόνο τα πληρώνουμε με τραυματισμούς, ακρωτηριασμούς και ενίοτε με θανάτους, δεν είναι νόμιμα.

Η χρηματοδότηση τους με δημοτικά χρήματα, από τον τοπικό άρχοντα (κοτζαμπάση) «εκλεκτό» της Νέας Δημοκρατίας είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα.

Σε ανάρτηση της ιστοσελίδας του Δήμου Καλαμάτας στις 25 Απριλίου, ο Παναγιώτης Νίκας ανέφερε ότι έφερε ο ίδιος στην κεντρική πλατεία τον σαϊτοπόλεμο και καλούσε τον κόσμο να πάει να τον θαυμάσει.

Βεβαίωνε ότι έχουν ληφθεί και όλα τα μέτρα ασφαλείας.

«Στα χρόνια της Δημαρχοντίας μου (σ.σ. προσέξτε, όχι επί «δημαρχίας» του αλλά επί… «δημαρχοντίας» του γράφει ο δεξιός κοτζαμπάσης), στήριξα το συγκεκριμένο θεσμό με όλες μου τις δυνάμεις, όπως άλλωστε και όλοι οι προηγούμενοι Δήμαρχοι.

»Είναι κάτι το οποίο προσθέτει στην πόλη, ενώ έχουμε υπόψη και το ενδιαφέρον των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

»Φέραμε το σαϊτοπόλεμο στο κέντρο της πόλης της Καλαμάτας, στην ιστορική πλατεία Όθωνος, όπου ο τόπος μάς βοηθά και από άποψη περιβαλλοντική, διότι ο Νέδοντας έχει ρεύμα και ο καπνός φεύγει σε μηδέν χρόνο.

»Έχουμε λάβει όλα τα μέτρα μαζί με τους σαϊτομάχους, ώστε να μην υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα ασφάλειας.

»Να έρθετε να θαυμάσετε τα 10 μπουλούκια με τις σημαίες τους, με την εμφάνισή τους, με τις ωραίες σαΐτες τους.

»Εκεί θα υπάρχουν και παραδοσιακά ντυμένοι Καλαματιανοί, ενώ έχει φροντίσει ο Δήμος να υπάρχει και ένα κέρασμα για όλους».

Ο Π. Νίκας τόνιζε επίσης πως «ο σαϊτοπόλεμος είναι κάτι που συνδέεται με την ιστορία της πόλης, με την ψυχή της πόλης και είναι εκατοντάδες οι Καλαματιανοί, οι οποίοι αγαπούν το συγκεκριμένο έθιμο και αφιερώνουν πολλές ώρες κάθε χρόνο και ημέρες, ώστε το Πάσχα να έχουμε την καλύτερη δυνατή παρουσία σε αυτή τη σπουδαία λαϊκή εκδήλωση, συνδεδεμένη με το λαό, με τους απλούς και αγνούς ανθρώπους».

Τώρα, μετά τον τραγικό θάνατο, ο δήμαρχος και υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου της Νέας Δημοκρατίας αποκηρύσσει το έθιμο του σαϊτοπόλεμου, με απανωτές συνεντεύξεις του στα ΜΜΕ.

Παρόλο που η αρχική του δήλωση ήταν το έθιμο δεν θα τερματιστεί, παρά τον τραγικό θάνατο του εικονολήπτη, «επειδή είναι στο DNA των Μεσσήνιων, πλέον εμφανίζεται αντίθετος με τη συνέχισή του.

Στις 25 Απριλίου όμως, λίγες μέρες πριν την τραγωδία με τον θάνατο του Κώστα Θεοδωρακάκη, που προήλθε από ανεξέλεγκτη σαΐτα το βράδυ του Πάσχα, ο κύριος Παναγιώτης Νίκας στήριζε με πάθος τον σαϊτοπόλεμο, καλώντας τον κόσμο να πάει να τον θαυμάσει από κοντά «τα μπουλούκια με τις ωραίες σαΐτες τους» διαβεβαιώνοντας ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ασφάλειας.

Δείτε και την απόφαση της επιχορήγησης:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Ανδρουλάκης σε βουλευτές ΝΔ: Χειροκροτώντας τον κ. Καραμανλή, είστε όλοι συνυπεύθυνοι για τις πράξεις του

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Πέταξε και πάλι τη μπάλα στην εξέδρα για την τραγωδία στα Τέμπη

Ανδρουλάκης: «Ψεκασμένες θεωρίες» ότι το ΠΑΣΟΚ εξυπηρετεί οικονομικά συμφέροντα με τη πρόταση δυσπιστίας

Σύμφωνα με δημοσκόπο μετά τις Ευρωεκλογές έρχονται τα χειρότερα για την κυβέρνηση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr