Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τετραπλασιάστηκαν τα διαζύγια στη Μυτιλήνη το 2013

Τετραπλασιάστηκαν τα διαζύγια στη Μυτιλήνη το 2013
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διαζύγιο, Μυτιλήνη,

Εκτίναξη των διαζυγίων καταγράφηκε στη Μυτιλήνη την προηγούμενη χρονιά, με πάνω από 200 να έχουν δηλωθεί στο Ληξιαρχείο της Δημοτικής Ενότητας Μυτιλήνης, έναντι μόλις 47 το 2012 γράφει στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα Εμπρός της Λέσβου. Αναλυτικά σύμφωνα με την εφημερίδα Εμπρός:

Στην οικονομική κρίση και την ανεργία και στις γκρίνιες που αυτές προκαλούν, αποδίδεται κυρίως η όξυνση του φαινόμενου, ενώ εκφράζονται και υπόνοιες για λευκά διαζύγια προκειμένου κάποιοι να λάβουν επίδομα ως μονογονεϊκές οικογένειες.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που πρέπει να διευκρινιστεί είναι, πως η καταγραφή στο Ληξιαρχείο δεν αντικατοπτρίζει απολύτως τον πραγματικό αριθμό των διαζυγίων της κάθε χρονιάς.

Δηλαδή υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες η δικαστική απόφαση για το διαζύγιο είχε βγει πριν χρόνια και δεν είχε δηλωθεί στο Ληξιαρχείο για διάφορους λόγους.

Τέτοιες περιπτώσεις ήταν αρκετές, σύμφωνα με ενημέρωση από τη ληξίαρχο, και αποδίδονται κυρίως στο ότι οι διαζευγμένοι χρειάζονταν βεβαιώσεις, είτε για φορολογικά θέματα είτε για να τα καταθέσουν ως δικαιολογητικά σε διαγωνισμούς πρόσληψης.

Είναι δύσκολο να μετρηθεί η πραγματική αύξηση των διαζυγίων, ποια από αυτά εκδικάστηκαν προηγούμενα χρόνια και δηλώθηκαν πέρυσι και ποια είναι εικονικά.

Η τεράστια όμως διαφορά ανάμεσα στις 200 καταγραφές τού 2013 και στις 47 τού 2012 καθιστά πολύ πιθανόν να συνυπάρχουν και οι τρεις αυτές αιτίες της αύξησης του αριθμού.

Αισθητή αύξηση, πάντως, στα διαζύγια που βγήκαν φέτος διαπιστώνουν αρκετοί δικηγόροι, προτάσσοντας ως κύρια αιτία την κρίση και δεχόμενοι πως υπάρχουν και περιπτώσεις εικονικών διαζυγίων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Βουλευτής ΠΑΣΟΚ: Οι Τούρκοι θα έρθουν στα νησιά μας και θα σφάξουν τον πληθυσμό (βίντεο)

Θρίλερ στη Μυτιλήνη: Βρέθηκε νεκρός στον δρόμο 33χρονος πρώην στρατιωτικός ΕΠΟΠ

Μυτιλήνη: Γυναίκα περιέλουσε τον σύζυγό της με βενζίνη και του έβαλε φωτιά

Γερμανία: Χωρίζουν ζευγάρια λόγω… υψηλού πληθωρισμού

Χωρίζουν Σάσα Μπάστα και Δημήτρης Κουσαθανάς μετά από τέσσερα χρόνια γάμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr