Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Τι περίμενε ο Γρηγοράκος, να του στρώσουμε χαλί;”

“Τι περίμενε ο Γρηγοράκος, να του στρώσουμε χαλί;”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με μια μακροσκελέστατη ανακοίνωση οι εργαζόμενοι του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου απαντούν σε όσα υποστήριξε ο Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος σχετικά με την επίσκεψή του στο νοσοκομείο της Κρήτης.

“Τι δεν κατάλαβαν και συκοφαντούν η διοίκηση και ο υπουργός; Μήπως περίμεναν οι εργαζόμενοι και οι ασθενείς να τους στρώσουν κόκκινο χαλί με ροδοπέταλα και να τους δώσουν ανθοδέσμες;” σημειώνουν οι εργαζόμενοι.

Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι ούτε προπηλάκισαν ούτε έβρισαν τον αναπληρωτή Υπουργό:”Στη μεγάλη συγκέντρωση εργαζομένων, ασθενών και πολιτών στο σαλόνι του νοσοκομείου η αστυνομοκρατία στο χώρο και η προκλητική- απαξιωτική συμπεριφορά του υπουργού και της συνοδείας του προς τους εργαζόμενους, η άρνησή του να παραλάβει το έγγραφο του Σωματείου και, συμβολικά, τα φύλλα αξιολόγησης εξόργισαν τους πάντες. Ούτε προπηλακίστηκε, ούτε βρίστηκε από κανένα”.

Όλη η ανακοίνωση των εργαζομένων:

Στις δηλώσεις του κου Γρηγοράκου, τόσο στα τοπικά όσο και στα αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης σχετικά με τη στάση του Σωματείου και των εργαζομένων του κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο μας για την αποκατάσταση της αλήθειας έχουμε να επισημάνουμε:

Ενημερωθήκαμε επίσημα από τη διοίκηση του νοσοκομείου τη Δευτέρα 4/8/14 στις 11.00 το πρωί ότι επίκειται κάθοδος του Αν. Υπουργού Υγείας στο Ηράκλειο και ότι έχει προγραμματιστεί επίσκεψη στο νοσοκομείο μας την Τετάρτη 6/8 στις 12.00 και συνάντηση με τη διοίκηση και τα υπηρεσιακά στελέχη του. Επρόκειτο να επισκεφτεί συγκεκριμένες κλινικές και μονάδες και δόθηκε η δυνατότητα για σύντομη συνάντηση με το Δ.Σ. του Σωματείου για την κατάθεση υπομνήματος των προβλημάτων των εργαζομένων και του ΠαΓΝΗ.

Την ίδια μέρα στις 14.00 σε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Σωματείου μας ομόφωνα αποφασίστηκε – και κοινοποιήθηκε στη Διοίκηση, στους εργαζόμενους και τα ΜΜΕ – η 2ωρη στάση εργασίας την ημέρα και κατά τις ώρες επίσκεψης του υπουργού στο ΠαΓΝΗ και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12.00 στο κεντρικό σαλόνι του νοσοκομείου, καλώντας ταυτόχρονα στην κινητοποίηση και τους ασθενείς, τους συνοδούς και όσους πολίτες νοιάζονται για το μέλλον της Υγείας και του ΠαΓΝΗ.

Τι δεν κατάλαβαν και συκοφαντούν η διοίκηση και ο υπουργός; Μήπως περίμεναν οι εργαζόμενοι και οι ασθενείς να τους στρώσουν κόκκινο χαλί με ροδοπέταλα και να τους δώσουν ανθοδέσμες;

Στη μεγάλη συγκέντρωση εργαζομένων, ασθενών και πολιτών στο σαλόνι του νοσοκομείου η αστυνομοκρατία στο χώρο και η προκλητική- απαξιωτική συμπεριφορά του υπουργού και της συνοδείας του προς τους εργαζόμενους, η άρνησή του να παραλάβει το έγγραφο του Σωματείου και, συμβολικά, τα φύλλα αξιολόγησης εξόργισαν τους πάντες. Ούτε προπηλακίστηκε, ούτε βρίστηκε από κανένα. Η πολιτική που υπηρετεί και εφαρμόζει προκάλεσε την αγανάκτηση και τη συνολική καταδίκη των παρευρισκομένων. Εκείνο που τον ενόχλησε περισσότερο είναι η αποφασιστικότητα των εργαζομένων και του κόσμου, που βρέθηκαν μαζί μας στη συγκέντρωση, τα ταξικά αιτήματα και συνθήματα που ακούστηκαν και βέβαια το μήνυμα αισιοδοξίας που στάλθηκε σε όλους τους εργαζόμενους των νοσοκομείων της χώρας και όχι μόνο. Η οργή και η αγανάκτηση των συγκεντρωμένων οδήγησε τον υπουργό σε αποχώρηση από το νοσοκομείο, που, φοβούμενος κάτι ανάλογο και στο Βενιζέλειο, συγκάλεσε σύσκεψη διοικήσεων και υπηρεσιακών στελεχών των νοσοκομείων σε ξενοδοχείο της πόλης. Εκεί, δυστυχώς, βρέθηκαν και εκπρόσωποι εργαζομένων- όχι από το Δ.Σ. του Σωματείου μας- προκειμένου να εισπράξουν υποσχέσεις από τον υπουργό, καλλιεργώντας αυταπάτες στους εργαζόμενους.

Τέλος, τα εσωκομματικά μαχαιρώματα του υπουργού που απευθύνει στον κομματικά του στελέχη στα νοσοκομεία του Ηρακλείου δεν μας αφορούν. Ας τα βρουν μεταξύ τους και ας βγάλουν οι εργαζόμενοι τα συμπεράσματά τους. Και, τελικά, ας απαντήσει γιατί ήρθε στο Ηράκλειο για την Υγεία ή για τις εσωκομματικές διαδικασίες του χώρου του;

Ο Αν. Υπουργός εξακολουθεί μέχρι και σήμερα (MEGA) να λειτουργεί αποπροσανοτολιστικά και συκοφαντικά σε βάρος των εργαζομένων του νοσοκομείου, επειδή θέλει να βγει από τη δύσκολη θέση να απαντήσει στα σοβαρά προβλήματα του ΠαΓΝΗ και των εργαζομένων και επειδή του χαλάσαμε την επικοινωνιακή φιέστα, που ετοίμαζε κατά την επίσκεψή του σε συγκεκριμένα τμήματα του νοσοκομείου.

Οι εργαζόμενοι του ΠαΓΝΗ και ο λαός του Ηρακλείου που βρέθηκε μαζί μας έστειλε ένα μήνυμα καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής και τη διάθεσή του για διαρκή αγώνα για να την ανατρέψουμε. Οι συκοφαντίες και η λάσπη θα γυρίσει σε αυτούς, εμείς με νέα δύναμη οργανώνουμε τους αγώνες μας για την υπεράσπιση και την αποκατάσταση της δημόσιας λειτουργίας του νοσοκομείου μας, για τη δουλειά, την αξιοπρέπεια, τα δικαιώματα των εργαζομένων μας. Οργανώνουμε τις επόμενες μέρες την ολοκληρωτική ακύρωση του νόμου 4250 για την αξιολόγηση.

ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κρήτη: Silver Alert για την εξαφάνιση 17χρονης από το Ηράκλειο

Συναγερμός στο Ηράκλειο Κρήτης – Εξαφανίστηκε 16χρονη

Περιοδεία Κασσελάκη στην Κρήτη: Μήνυμα ανατροπής από τον τόπο καταγωγής του – Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση

Καταγγελία γιατρών ΕΣΥ: Έβαλαν ασθενή να πληρώσει απογευματινό χειρουργείο για έκτακτο περιστατικό!

Κασσελάκης από Ρέθυμνο: Το σύστημα Υγείας για τον πολίτη δεν λειτουργεί – Τεράστιες οι ελλείψεις

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr