Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καιρός: Νέο κύμα καύσωνα από Τετάρτη – Πού θα χτυπήσει 40αρια το θερμόμετρο

Καιρός: Νέο κύμα καύσωνα από Τετάρτη – Πού θα χτυπήσει 40αρια το θερμόμετρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Καιρός, Καύσωνας,

Ένα τετραήμερο με θερμοκρασίες που θα αγγίξουν και τους 40 βαθμούς Κελσίου είναι προ των πυλών, μετά την ολιγοήμερη ανάσα των τελευταίων ημερών με κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες.

Συγκεκριμένα για την Τετάρτη, αναμένονται ηλιοφάνεια και ενισχυμένοι βοριάδες στο Αιγαίο, με τη θερμοκρασία ελαφρώς αυξημένη σε σχέση με την Τρίτη, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Αναλυτικότερα, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 34 βαθμούς Κελσίου στη Βόρεια Ελλάδα, από 19 έως 33 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα (στη Θεσσαλία έως τους 36 βαθμούς), από 17 έως 36 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 24 έως 30 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη (στη Νότια Κρήτη έως τους 32 βαθμούς), από 20 έως 34 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα (στην Ανατολική Ρόδο έως τους 37 βαθμούς).

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, με εξαίρεση το Βορειοδυτικό Αιγαίο όπου θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς και μετά το μεσημέρι πρόσκαιρα μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Αττική

Ηλιοφάνεια αναμένεται στην Αττική, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 21 έως 33 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στα ανατολικά ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ.

Θεσσαλονίκη

Ηλιοφάνεια αναμένεται στη Θεσσαλονίκη, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 18 έως 33 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και τις θερμές ώρες της ημέρας πρόσκαιρα από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Την Πέμπτη

Από την Πέμπτη αναμένεται σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια η οποία θα συνεχιστεί και την Παρασκευή, με την ΕΜΥ να προβλέπει στα ηπειρωτικά 38 με 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ το Σάββατο θα παραμείνει αμετάβλητη.

Μικρή ανάσα αναμένεται στα ανατολικά την Κυριακή με μικρή πτώση της θερμοκρασίας ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.

Στα ίδια υψηλά επίπεδα των 40 βαθμών κελσίου θα διατηρηθεί και τη Δευτέρα, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Επικίνδυνη κακοκαιρία προ των πυλών με χαλάζι και ανεμοστρόβιλους

Κλιματική κρίση: SOS για ξηρασία και λειψυδρία στην Ελλάδα – Νωρίτερα θα ξεκινά η αντιπυρική περίοδος

RND: Καίγονται ξανά τα δάση στην Ελλάδα

Έως και 31°C ο καιρός τις επόμενες ημέρες – Εκρηκτικό κοκτέιλ για τον οργανισμό

Ισχύουν τα σενάρια για «καυτά καλοκαίρια και πύρινες κολάσεις» το 2024; – Τι απαντά ο Μαρουσάκης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr