Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιος νέος δήμαρχος «απαγορεύει» τους πολιτικούς γάμους στο δημαρχείο (φωτο)

Ποιος νέος δήμαρχος «απαγορεύει» τους πολιτικούς γάμους στο δημαρχείο (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γάμος, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Χίος,

Με μια κίνηση σημειολογικού χαρακτήρα σηματοδοτεί η νέα δημοτική αρχή του κ. Σταμάτη Κάρμαντζη την έναρξη της θητείας της, στέλνοντας μήνυμα για αλλαγές ακόμα και σε καθιερωμένα, που είχαν πλέον καταστεί κοινωνικά ήθη για τη Χίο.

Με απόφαση του κ. Κάρμαντζη δεν θα τελούνται στο εξής πολιτικοί γάμοι στο δημαρχείο Χίου κι όσοι δημότες και δημότισσες επιλέγουν αυτή την διαδικασία για να ενώσουν τις τύχες τους θα… αποκεντρώνονται σε περιφερειακά δημοτικά κτίρια και συγκεκριμένα στα πρώην δημαρχεία Ομηρούπολης, στον Βροντάδο και Αγίου Μηνά, στα Θυμιανά.

Όπως γράφουν τοπικά ΜΜΕ, το βέβαιο είναι ότι μια τέτοια απόφαση, η οποία δημιουργεί σοβαρά κοινωνικά προβλήματα και αναντίρρητα υποβαθμίζει τον θεσμό του πολιτικού γάμου, τυγχάνει ευμενούς υποδοχής από τον μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκο, ο οποίος ουδέποτε έβλεπε με καλό μάτι να γίνονται γάμοι στο δημαρχείο, ενώ φέρεται να είχε ζητήσει από τον κ. Μανώλη Βουρνού να απέχει από αυτά τα καθήκοντα.

Η απόφαση της νέας δημοτικής Αρχής θα τύχει άμεσης εφαρμογής με ένα ενδεχόμενο να τελεσθούν κάποιοι ελάχιστοι γάμοι, που ήδη έχουν ορισθεί στο δημαρχείο Χίου αν και υπάρχει περίπτωση και αυτοί να μετακινηθούν μακριά, αλλά όχι τόσο, στο κτίριο του πρώην ΔΗΠΕΘΕ, δίπλα στο Εργατικό Κέντρο Χίου.

Ως αντιδήμαρχοι οι οποίοι θα είναι αρμόδιοι να τελούν τους πολιτικούς γάμους έχουν ορισθεί οι κ.κ. Γιώργος Κλιαμενάκης, Παναγιώτης Μανδάλας και Ισίδωρος Ντομάτας, χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν όλοι θα τελούν γάμους από όλες τις δημοτικές ενότητες του νησιού.

Για την έκδοση των απαιτούμενων αδειών γάμου αρμόδιοι έχουν ορισθεί για την Δ.Ε. Χίου ο κ. Χαράλαμπος Μπουρνιάς, για τις Δ.Ε. Ομηρούπολης, Καρδαμύλων και Αμανής ο κ. Ισίδωρος Ντομάτας, για τις Δ.Ε. Αγίου Μηνά και Καμποχώρων ο κ. Παναγιώτης Μανδάλας, για τη Δ.Ε. Ιωνίας ο κ. Γιώργος Κλιαμενάκης και για την Δ.Ε. Μαστιχοχωρίων ο κ. Γιάννης Ξενάκης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Ρένα Δούρου τελεσίδικα αθώα για την πλημμύρα στη Μάνδρα

Πυρκαγιά στο Μάτι: Την αθώωση της Ρένας Δούρου ζήτησε ο εισαγγελέας

Άρειος Πάγος: Tέλος στη μονιμοποίηση συμβασιούχων στο Δημόσιο

Πέθανε ξαφνικά ο τέως δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας σε ηλικία 56 ετών

Η Αλεξία Έβερτ παραιτήθηκε από δημοτικός σύμβουλος Αθήνας – Είχε εκλεγεί με τον Μπακογιάννη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr