Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στο σκαμνί νηπιαγωγοί γιατί μίλησαν στα παιδιά για γεννητικά όργανα

Στο σκαμνί νηπιαγωγοί γιατί μίλησαν στα παιδιά για γεννητικά όργανα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κρήτη, Νηπιαγωγείο, Χανιά,

Τέσσερις νηπιαγωγοί που διδάσκουν στην Κρήτη κάθονται την Τρίτη στο εδώλιο του κατηγορουμένου γιατί στο πλαίσιο εγκεκριμένου μαθήματος αγωγής υγείας, μίλησαν στα παιδιά για την επιστημονική ονομασία των γεννητικών οργάνων. Τους μίλησαν δηλαδή για το πέος και το αιδοίο.

Αυτό ήταν αρκετό για γονέα, ο οποίος εξοργίστηκε και κατέθεσε μήνυση εναντίον των τεσσάρων εκπαιδευτικών, με το αιτιολογικό ότι το παιδί του «τραυματίστηκε ψυχολογικά».

Σύμφωνα με την εκπαιδευτικό ειδική σε θέματα σεξουαλικής αγωγής Μαργαρίτα Γερούκη που μίλησε στο patris.gr το περιστατικό συνέβη πριν τρία χρόνια στο 19ο νηπιαγωγείο Χανίων.

Σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα τόσο του Ρεθύμνου όσο και των Χανίων, αλλά και ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων τάχθηκαν υπέρ των νηπιαγωγών και ενημέρωσαν τις εισαγγελικές Αρχές ότι πρόκειται για μάθημα εγκεκριμένο από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής πολιτικής.

Ωστόσο οι νηπιαγωγοί δεν θα αποφύγουν το δικαστήριο.

«Όταν οι εκπαιδευτικοί προσπαθούν να ενημερώσουν τα παιδιά, είναι παράλογο να καταλήγουν κατηγορούμενοι», σχολίασε η κ. Γερούκη.

Η κ. Γερούκη εξηγεί ότι το μάθημα της σεξουαλικής αγωγής διδάσκεται εδώ και χρόνια στις ευρωπαϊκές χώρες και υπογραμμίζει ότι τα παιδιά μέσω της γνώσης μπορούν να διδαχθούν πολλά προστατεύοντας παράλληλα τον εαυτό τους.

«Θα είχαμε για παράδειγμα πολύ λιγότερα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, για τα οποία διαβάζουμε πολύ συχνά στην Κρήτη, γιατί τα ίδια τα παιδιά θα ήξεραν τι επιτρέπεται και τι όχι στο άγγιγμα και θα ενημέρωναν κάποιον από το περιβάλλον τους,ακόμη κι αν ο δράστης ήταν ο γονιός τους», υπογράμμισε η ίδια.

Η εκπαιδευτικός προσθέτει ότι ευθύνη έχουν εκπαιδευτικοί και γονείς για την σωστή ενημέρωση των παιδιών τους και καταλήγει:

«Οι ίδιοι οι γονείς πολλές φορές δεν ξέρουν τι να απαντήσουν στα παιδιά τους, θέλουν να τούς μιλήσουν, αλλά δεν ξέρουν τον τρόπο.

»Αντιμετωπίζουν τα γεννητικά όργανα σαν να μην υπάρχουν και το μήνυμα που στέλνουν στα παιδιά τους είναι είτε ότι πρόκειται για όργανα άνευ σημασίας, είτε ότι πρέπει να ντρέπονται γι’ αυτά, όμως και τα δύο μηνύματα είναι λάθος.

»Το σωστό είναι να πούμε στα παιδιά του νηπιαγωγείου ότι η επιστημονική ονομασία τους είναι πέος και αιδοίο.

»Είναι πράγματι οξύμωρο, από την μια να παίρνουμε παγκόσμιο βραβείο για ένα πρόγραμμα σεξουαλικής αγωγής που ετοιμάσαμε και από την άλλη, κάποιοι συνάδελφοι που διδάσκουν το μάθημα να οδηγούνται στο δικαστήριο ως κατηγορούμενοι» σημειώνει.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τραγωδία στον Άγιο Νικόλαο: Νεκρός 33χρονος από φωτοβολίδα – Το δράμα της οικογένειας

Συνελήφθη ιερέας στην Κρήτη – Έγραψε ότι θα πρέπει να πυροβολούνται αδέσποτα σκυλιά και φιλόζωοι

Κρήτη: Ιδιοκτήτρια μίνι μάρκετ κρατώντας πλάστη σαν ρόπαλο έτρεψε σε φυγή ληστή με ματσέτα

Ο Νίκος Δένδιας στη Φινλανδία για το μοντέλο ενός πραγματικού στρατού πολιτών-οπλιτών

Δένδιας μετά την πτήση με Viper: Τα αεροσκάφη είναι έτοιμα να προστατεύουν την πατρίδα μας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr