Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι δήμαρχοι της Κρήτης λένε «ναι» στη φιλοξενία ασυνόδευτων προσφυγόπουλων

Οι δήμαρχοι της Κρήτης λένε «ναι» στη φιλοξενία ασυνόδευτων προσφυγόπουλων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Ναι» στην υποδοχή ασυνόδευτων προσφυγόπουλων, μετά το κάλεσμα της υφυπουργού Εργασίας Δόμνας Μιχαηλίδου, είπαν οι δήμαρχοι της Κρήτης στη διάρκεια συνεδρίασης της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) του νησιού.

Η ΠΕΔ Κρήτης τάχθηκε υπέρ της φιλοξενίας ανήλικων προσφύγων στο νησί, απαντώντας με τον τρόπο αυτό στο αίτημα να αναλάβει και η Κρήτη το μέρος που της αναλογεί, σε ότι αφορά τη φιλοξενία ανηλίκων ασυνόδευτων προσφύγων.

Σχετικά με τον αριθμό, ο αρχικός σχεδιασμός, σύμφωνα με τα όσα είχαν συζητήσει οι δήμαρχοι με την κ. Μιχαηλίδου, είναι 400 παιδιά στο νησί, εκατό ανά περιφερειακή ενότητα που θα φιλοξενηθούν σε μικρές δομές των 30 παιδιών η μία.

Οι δήμαρχοι πάντως κατά τη συνεδρίαση, διατύπωσαν τις προϋποθέσεις σε ότι αφορά τη φιλοξενία, προτάσσοντας την ανάγκη να βρεθούν οι δομές ως χώροι και αυτές να στελεχωθούν όπως επιβάλλεται, προκειμένου να φιλοξενηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα ανήλικα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Άννα Στρατινάκη: Δεν είχα καμία αρμοδιότητα για τα κονδύλια από το 2021 έως το 2024 – Τι απαντά για την υπόθεση Παναγόπουλου

Θεσσαλονίκη: Ενώπιον του ανακριτή 26χρονος αλλοδαπός για βιασμό 15χρονου

Τσίπρας για ναυάγιο στη Χίο: Καμία συγκάλυψη – Η κυβέρνηση ειδικεύεται στις πολιτικές συσκότισης

Κοινή εκδήλωση Αρναούτογλου-Φαραντούρη στις Βρυξέλλες για κλιματικούς πρόσφυγες

Χίος: Τουλάχιστον 14 νεκροί μετανάστες – Τραυματίες 2 λιμενικοί μετά από συμπλοκή με σκάφος διακινητών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr