Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Πιτσιλής παραμένει για 5 ακόμη χρόνια στο τιμόνι της ΑΑΔΕ

Ο Πιτσιλής παραμένει για 5 ακόμη χρόνια στο τιμόνι της ΑΑΔΕ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Aνανεώθηκε για πέντε χρόνια η θητεία του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γιώργου Πιτσιλή, ο οποίος βρίσκεται στο τιμόνι της φορολογικής διοίκησης από το 2016.

Ο νόμος 4389/2016 προβλέπει πως ο Διοικητής με την ανάληψη των καθηκόντων του, υπογράφει συμβόλαιο απόδοσης με τον υπουργό Οικονομικών, το οποίο καθορίζει τις υποχρεώσεις του, τη σχέση εργασίας του, την αμοιβή για τις υπηρεσίες του και τους ποιοτικούς και ποσοτικούς στόχους, οι οποίοι πρέπει να επιτευχθούν κατά τη διάρκεια της θητείας του, όπως επίσης και σε ετήσια βάση.

Η ανανέωση έγινε κατόπιν σχετικής εισήγησης και βούληση της κυβέρνησης είναι το νέο συμβόλαιο του Διοικητή να περιλαμβάνει αυστηρά καθορισμένους και φιλόδοξους -αλλά ρεαλιστικούς- στόχους, ώστε η ΑΑΔΕ να αποτελέσει «αιχμή του δόρατος» για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής, με διασταυρώσεις και έμμεσες τεχνικές ελέγχου που θα επιτρέψουν στην πολιτική ηγεσία να διαπραγματευτεί από ευνοϊκότερη θέση με τους θεσμούς για χαλάρωση της λιτότητας και τις επόμενες φοροελαφρύνσεις.

Υπενθυμίζεται ότι μόνο από τα μέτρα αύξησης της χρήσης του πλαστικού χρήματος (ηλεκτρονικές δαπάνες 30% επί του εισοδήματος) το υπουργείο Οικονομικών έχει θέσει σαν στόχο στον προϋπολογισμό, ότι το δημόσιο θα εισπράξει 557 εκατομμύρια ευρώ περισσότερα από μείωση της φοροδιαφυγής.

Αντίστοιχα προβλέπει και επιπλέον έσοδα άνω των 200 εκατ. ευρώ από δράσεις καταπολέμησης του λαθρεμπορίου, από την αποκάλυψη πολυτελών ακινήτων που δεν πληρώνουν κανονικό ΕΝΦΙΑ, από ελέγχους για αδήλωτες μισθώσεις AirBNB κλπ.

Με τις προβλέψεις για έξτρα έσοδα από αυτά τα μέτρα πολιτικής τα οποία θέτει σαν προς επίτευξη στόχους στην ΑΑΔΕ –ή και άλλα τα οποία σχεδιάζει για το μέλλον- ο υπουργός Οικονομικών θέλει να διαπραγματευθεί τη μείωση των συντελεστών του ΕΝΦΙΑ το καλοκαίρι, τη μείωση της Εισφοράς Αλληλεγγύης ή και άλλων φοροελαφρύνσεων που δεν έχουν ακόμη εξαγγελθεί επισήμως –πχ σταδιακή κατάργηση Τέλος Επιτηδεύματος κλπ.

Ποιος είναι ο Γιώργος Πιτσιλής

O Γιώργος Πιτσιλής γεννήθηκε στις ΗΠΑ το 1975.
Είναι Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, με επιστημονική ειδίκευση και σημαντική επαγγελματική εμπειρία σε όλο το φάσμα του Φορολογικού Δικαίου, Ελληνικού, Διεθνούς και Ευρωπαϊκού.

Είναι απόφοιτος του Κλασσικού Λυκείου Αναβρύτων. Έχει αποφοιτήσει από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από την οποία έλαβε και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στο Δημόσιο Δίκαιο. Είναι επίσης κάτοχος DEA Φορολογικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Pantheon – Sorbonne (Paris I).
Μιλά άπταιστα Αγγλικά και Γαλλικά, ενώ διαθέτει και γνώσεις Γερμανικών.

Είναι παντρεμένος και έχει 2 παιδιά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ποιοι φορολογούμενοι δεν θα αναγκαστούν να συμπληρώσουν και να υποβάλουν φορολογικές δηλώσεις

ΑΑΔΕ: Προσοχή σε παραπλανητικά μηνύματα SMS υποκλοπής στοιχείων σε βάρος πολιτών

ΕΝΦΙΑ: Μόνο με υπερπλήρη ασφάλιση κατοικίας η μείωση 10% – Οι δικαιούχοι και οι αιτήσεις

ΑΑΔΕ: Φοροδιαφυγή 3 εκατ. ευρώ σε κέντρο διασκέδασης

Τέλη κυκλοφορίας 2024: Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια – Μέχρι πότε πρέπει να πληρωθούν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr