Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λέσβος: Μετανάστρια αποπειράθηκε να αρπάξει το πιστόλι αστυνομικού (βίντεο)

Λέσβος: Μετανάστρια αποπειράθηκε να αρπάξει το πιστόλι αστυνομικού (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένα συγκλονιστικό βίντεο από τις εντάσεις μεταξύ μεταναστών και Αστυνομίας τη Δευτέρα στη Λέσβο ήρθε στο φως της δημοσιότητας από τον ΣΚΑΪ.

Σε χαρακτηριστικό στιγμιότυπο, αποτυπώνεται νεαρή γυναίκα να έρχεται στα χέρια με τους αστυνομικούς προσπαθώντας μάλιστα να αρπάξει πρώτα τη μάσκα αστυνομικού κι εν συνεχεία να του τραβήξει το όπλο.

Η νεαρή καταγράφεται να έχει καταφέρει να βάλει το χέρι της στην λαβή του όπλου, δείχνοντας έτοιμη να το τραβήξει από την θήκη του.

Ο αστυνομικός την καταλαβαίνει εγκαίρως και να την αποκρούει.

Υπενθυμίζεται πως τα άγρια επεισόδια σημειώθηκαν όταν η Αστυνομία επιχείρησε να ανακόψει λίγο έξω από την Μόρια περίπου 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες που επιχείρησαν πορεία προς τη Μυτιλήνη.

Έντονα ανήσυχος για κλιμάκωση της έντασης μεταξύ των κατοίκων των νησιών και των μεταναστών/ προσφύγων εμφανίστηκε στον ΣΚΑΪ ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης στη σκιά των επεισοδίων στη Λέσβο τη Δευτέρα.

Μιλώντας για πυριτιδαποθήκη έτοιμη να εκραγεί, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «χθες έτρεμα, δεν φοβόμουν απλώς, πού θα μπορούσε να οδηγηθεί η κατάσταση, τα πράγματα είναι πολύ οξυμένα.

»Πριν από μια μέρα στη Χίο, πριν από 10 μέρες στη Σάμο… τα πράγματα βαδίζουν, λυπάμαι που θα το πω σε μια εντός εισαγωγικών “σύγκρουση” των γηγενών με τους μετανάστες όλοι έχουν τα δίκια τους.

»Σας διαβεβαιώνω, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα».

Ο κ. Μουτζούρης ξεκαθάρισε ότι δεν έχει νόημα να κατασκευαστούν κλειστά ή ανοιχτά κέντρα φιλοξενίας προσφύγων αν δεν διακοπούν οι ροές προς τα νησιά, ενώ με την ιδιότητα του πολιτικού μηχανικού σημείωσε ότι τα καινούργια κέντρα δεν είναι δυνατόν να κατασκευαστούν σε διάστημα πέντε μηνών.

«Τα πράγματα έχουν φτάσει σε οριακή κατάσταση στο Αιγαίο, ειδικά στη Λέσβο έχουμε 25.000 φιλοξενούμενους μετανάστες και οι πυριτιδαποθήκη αυτή είναι έτοιμη να εκραγεί» παρατήρησε.

Ο Κωνσταντίνος Μουτζούρης συμφώνησε με την δήλωση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότη Μηταράκη για υποκίνηση των επεισοδίων από ορισμένες ΜΚΟ.

«Πολλές ΜΚΟ που έχουν στόχους αγνώστους σε έμενα, έχουν ενδιαφέρον να υπάρχει αυτή η μεταναστευτική ροή» κατήγγειλε δε.

Βασικός υποκινητής πάντως, σημείωσε ο περιφερειάρχης, είναι ότι όλες οι χιλιάδες αυτών των ανθρώπων ζουν σε πανάθλιες συνθήκες στο ψύχος και την βροχή ενώ είχαν την ελπίδα να πάνε σε χώρες της Βόρειας Ευρώπης.

Έκανε λόγο, μεταξύ άλλων, για 450 ΜΚΟ κινούμενες περί το μεταναστευτικό επικαλούμενος την ευρωβουλευτή της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ, ενώ ο ίδιος έκανε λόγο για πάνω από 100 μόνο στη Λέσβο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών

Χανιά: Στη φυλακή 40χρονος από τη Βουλγαρία που παρενόχλησε νεαρή σε πάρκο

Μπήκαν σε μπαρ στην Ομόνοια κι άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα

Η στρατολόγηση των ανήλικων θυμάτων και τα ραντεβού – Πού στρέφονται οι έρευνες για το κύκλωμα μαστροπείας

Η προβλήτα στη Γάζα μπορεί να γίνει ένα διεθνές προσφυγικό κουτί της Πανδώρας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr