Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τούρκοι αστυνομικοί στον Έβρο επιτέθηκαν στην Ελληνική Αστυνομία με δακρυγόνα (βίντεο)

Τούρκοι αστυνομικοί στον Έβρο επιτέθηκαν στην Ελληνική Αστυνομία με δακρυγόνα (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πριν ακόμη περάσει ένα 24ωρο από την επίσκεψη των επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, νέα ένταση ξέσπασε στις Καστανιές Έβρου, κατά μήκος του συνοριακού φράκτη, όπου από την τουρκική πλευρά εκτοξεύονται χημικά και πέτρες στους Έλληνες αστυνομικούς και συνοριοφύλακες.

Βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα δείχνει Τούρκους στρατιώτες να ρίχνουν καπνογόνα και δακρυγόνα προς την ελληνική πλευρά.

Στο βίντεο-ντοκουμέντο από το Παρατηρητήριο στις Καστανιές, που μετέδωσε η ΕΡΤ, διακρίνεται διμοιρία της τουρκικής Αστυνομίας να ρίχνει με πολλαπλούς εκτοξευτές καπνογόνα και δακρυγόνα προς την ελληνική πλευρά στις Καστανιές.

Η διμοιρία της τουρκικής Αστυνομίας βρίσκεται 40 μέτρα από τα σύνορα.

Ακούγονται φωνές και σειρήνες.

Ήταν μία ακόμη οργανωμένη προσπάθεια των μεταναστών που βρίσκονται στα σύνορα στις Καστανιές, να εισέλθουν στην ελληνική πλευρά.

Μάλιστα σε ένα σημείο του φράχτη ξέσπασε φωτιά, χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί αν προκλήθηκε από τις ρίξεις των Τούρκων αστυνομικών ή αν την προκάλεσαν οι μετανάστες.

Εν τω μεταξύ, βίντεο, στο οποίο απεικονίζεται η ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων με δυνάμεις του στρατού ξηράς, έδωσε στη δημοσιότητα το ΓΕΕΘΑ.

Θα παραμείνουμε στην πρώτη γραμμή για όσο χρειαστεί. Θα κάνουμε ό,τι απαιτείται για να προστατεύσουμε τα σύνορα μας, τόνισε ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης στον ΑΝΤ1, επαναλαμβάνοντας την πολιτική τεσσάρων σημείων της κυβέρνησης: προστασία συνόρων, επιστροφές όσων δε δικαιούνται διεθνούς προστασίας, κλειστές ελεγχόμενες δομές και διεθνοποίηση της κρίσης.

Όπως δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, και σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες η Τουρκία ετοιμάζει έναν μεγάλο καταυλισμό 10.000 ατόμων πίσω από την Ανδριανούπολη, ως διαρκή μοχλό πίεσης προς τη χώρα μας και την Ευρώπη.

Δείτε τι μετέδωσε η ΕΡΤ:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Σαμαράς: «Καρφιά» για «επαγγελματίες κατευναστές» στην κυβέρνηση – Τι είπε για Τουρκία και Κόσοβο

Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή 3 κατηγορούμενοι για ναρκωτικά

Ο φαφλατάς Ερντογάν διαδίδει ότι εκείνος «ακύρωσε» με τον Μπάιντεν

Νέα κρίση στις Αμερικανοτουρκικές σχέσεις; – Ο Ερντογάν ανέβαλε τη συνάντηση του με τον Μπάιντεν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr