Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μεσσήνη: Η φωτιά πέρασε τα αρχαία τείχη αλλά δεν προχώρησε

Μεσσήνη: Η φωτιά πέρασε τα αρχαία τείχη αλλά δεν προχώρησε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σχεδόν ανεξέλεγκτη συνεχιζόταν σε ορισμένα σημεία μέχρι το βράδυ της Δευτέρας, η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε από το μεσημέρι στα Ζερμπίσια και κινδύνεψαν σπίτια, αλλά και ο αρχαιολογικός χώρος στην Αρχαία Μεσσήνη.

Οι πρώτες ανεπίσημες εκτιμήσεις, μιλούσαν για ζημιά που ξεπερνάει τα 15.000 στρέμματα δασικής και αγροτοδασικής έκτασης.

Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι της Δευτέρας, κοντά στο χωριό Ζερμπίσια, έξω από το Μελιγαλά.

Στην περιοχή επιχειρούσαν 10 εναέρια μέσα (3 καναντέρ, 3 PZL και 2 ελικόπτερα), 64 πυροσβέστες, 22 αξιωματικοί, 28 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα με 23 άτομα, κάτοικοι και εθελοντές.

Το απόγευμα της Δευτέρας η φωτιά είχε πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στο βουνό και προληπτικά εκκενώθηκαν 4 οικισμοί (Μαυρομμάτι, Δανιλέϊκα, Κροντήρες και Γκολέμι).

«Ευτυχώς δεν κάηκαν σπίτια, ενώ η φωτιά «έγλυψε» τον αρχαιολογικό χώρο, μπαίνοντας μέσα από τα τείχη αλλά ευτυχώς χωρίς να επεκταθεί», τόνισε στην εφημερίδα Θάρρος της Καλαμάτας ο Δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος. Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή ήταν άσχημες και επικρατούσαν δυνατοί άνεμοι.

Η φωτιά είχε μεγάλο μέτωπο και με πολύ μεγάλη δυσκολία και υπεράνθρωπες προσπάθειες κρατήθηκε σε κάποια σημεία.

arxaia

«Δυστυχώς, δεν κρατήθηκε η φωτιά στην Αρκαδική Πύλη προς Νεοχώριο και πέρασε στο βουνό και έγινε μεγαλύτερη ζημιά. Υπήρξε πολύ μεγάλη κινητοποίηση και ευτυχώς βοήθησε πολύ ο Υφυπουργός κ. Λαμπρόπουλος, στέλνοντας πολλές δυνάμεις και περιορίσθηκε η ζημιά», συμπλήρωσε ο κ. Αναστασόπουλος

Η φωτιά έφτασε κοντά στα σπίτια της Αρχαίας Μεσσήνης και απομακρύνθηκαν οι ηλικιωμένοι. Πολλοί κάτοικοι ωστόσο παρέμειναν, βοηθώντας στην κατάσβεση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Καθαρισμοί οικοπέδων: Έρχονται μεγάλες αλλαγές με το νομοσχέδιο «Ενεργή Μάχη»

Καίγονται πετρελαιοπηγές στην Ανατ. Συρία

«Βιολάντα»: Διέκοψαν την έρευνα στο εργοστάσιο υπό τον φόβο νέας έκρηξης

Πυροσβεστική: Πολύμηνη διαρροή προπανίου προκάλεσε τη φονική έκρηξη στη «Βιολάντα»

«Βιολάντα»: Διαρροή προπανίου από τρύπες σε σωλήνες η αιτία της φονικής έκρηξης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr