Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρόστιμα από 5.000 ευρώ σε 99 που είχαν τεθεί σε καραντίνα και την παραβίασαν

Πρόστιμα από 5.000 ευρώ σε 99 που είχαν τεθεί σε καραντίνα και την παραβίασαν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δέκα έως είκοσι πιθανές περιπτώσεις παραβατών της 14ήμερης καραντίνας, ερευνούν καθημερινά τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, μετά τις ειδοποιήσεις που δέχονται από τα κέντρα ιχνηλατήσεων στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνσης Αττικής και αυτό της διαχείρισης πληροφοριών και επικοινωνίας στο Χαλάνδρι, οι οποίοι διαπιστώνουν αρχικά την τηλεφωνική απουσία!

Το κέντρο του Χαλανδρίου από τις 11 Μαρτίου 2020 έχει συλλέξει τα στοιχεία 10.530 επιβατών 110 αεροπορικών πτήσεων και έχει κάνει τηλεφωνική επικοινωνία… παρουσίας τους στους δηλωμένους χώρους διαμονής τους, στους 5.500.

Το κέντρο της ΓΑΔΑ έχει λάβει λίστα του ΕΟΔΥ με 233 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Από αυτά προέκυψαν 741 υψηλού κινδύνου (hi risk) στενές επαφές τους και 371 χαμηλού κινδύνου (low risk).

Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι είναι επαναλαμβανόμενοι, και όταν μετά από 2-3 «αναπάντητες» τηλεφωνικές κλήσεις του προσωπικού των κέντρων με τους πολίτες που βρίσκονται σε καραντίνα, ειδοποιούνται οι κατά τόπους αστυνομικές Αρχές για δια ζώσης ελέγχους τήρησης των όρων της υποχρεωτικής απομόνωσης.

Από τους συνολικά 1.120 δειγματοληπτικούς ελέγχους των τελευταίων ημερών, εντοπίστηκαν 99 πολίτες να έχουν παραβιάσει την 14ήμερη καραντίνα και να βρίσκονται εκτός σπιτιού.

Ενδεικτικά το τελευταίο 48ωρο έγιναν 58 έλεγχοι επιβεβαιωμένων και ασυμπτωματικών πλέον κρουσμάτων που όλοι ήταν σπίτια τους, αλλά σε έλεγχο 345 επαφών τους οι 19 έκαναν βόλτες.

Σε όλους τους παραβάτες της καραντίνας επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα των 5.000 ευρώ, και οι προβλεπόμενες ποινικές κυρώσεις.

Στελέχη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας αναφέρουν ότι ένα ποσοστό 2-3% δεν συμμορφώνεται στην υποχρεωτική απομόνωση αλλά αυτό το ποσοστό έχει διαρκώς πτωτική τάση, ωστόσο οι έλεγχοι όσο φθάνουμε στο κρίσιμο χρονικό στάδιο τις πιθανολογούμενης κορύφωσης της πανδημίας στην χώρα μας οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και θα είναι σαρωτικοί.

Ενδεικτικό παράδειγμα η περίπτωση Έλληνα οδηγού νταλίκας που είχε έρθει από την Ισπανία, έσπασε την καραντίνα και τον «μαρτύρησε» η μάνα του!

Ο νταλικέρης είχε φθάσει στην Ελλάδα από την Ισπανία στις 22 Μαρτίου, και άμεσα τέθηκε σε καραντίνα στο πατρικό του σπίτι στην Χαλκίδα.

Εκεί δεν βολευόταν και είχε κάποιες προστριβές με την μητέρα του, έσπασε την καραντίνα και κατευθύνθηκε στην Αθήνα, προκειμένου να μείνει σε ξενοδοχείο.

Η μητέρα του όμως απευθύνθηκε άμεσα στην Αστυνομία για την επιπολαιότητα του παιδιού της.

Εκείνος εντοπίστηκε στην Ομόνοια, υποχρεώθηκε να επιστρέψει στην Χαλκίδα για την συνέχιση της καραντίνας, έχοντας χάσει και 5.000 ευρώ από την επιβολή του προστίμου.

Στο μεταξύ τα κέντρα σε ΓΑΔΑ και Χαλάνδρι, επικοινωνούν με τους 167 επιβάτες των πτήσεων από Ισπανία, που συνεχίζουν την καραντίνα στα σπίτια τους, αλλά και τις επαφές τους.

Δύο από αυτούς τους επιβάτες δεν βρέθηκαν τηλεφωνικά, καθώς κοιμόντουσαν με τα τηλέφωνα σε σίγαση, αλλά τους βρήκε αργότερα η Αστυνομία.

Επίσης, γίνονται επικοινωνίες με τους συγγενείς και οικείους των 33 Ελλήνων που έφθασαν προχθές στην Ελλάδα από Κωνσταντινούπολη, και βρίσκονται σε προσωρινή καραντίνα σε ξενοδοχείου του Μεταξουργείου, αναμένοντας τα αποτελέσματα των τεστ, προκειμένου να διαπιστωθεί αν στις οικίες τους κατοικούν ευπαθείς ομάδες ή κάποιοι που νοσούν.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έλεγχοι για την τήρηση της απαγόρευσης άσκοπων μετακινήσεων, στο πλαίσιο των οποίων, από την Πέμπτη το πρωί έως και το μεσημέρι της Παρασκευής βεβαιώθηκαν 1.502 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, έχουν βεβαιωθεί 4.452 παραβάσεις.

Επίσης, για λειτουργία καταστημάτων παρά την σχετική απαγόρευση βεβαιώθηκαν 7 παραβάσεις και συνελήφθησαν 7 άτομα.

Από τις 12 Μαρτίου 2020 έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια 271 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 280 άτομα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών

Χανιά: Στη φυλακή 40χρονος από τη Βουλγαρία που παρενόχλησε νεαρή σε πάρκο

Μπήκαν σε μπαρ στην Ομόνοια κι άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα

Η στρατολόγηση των ανήλικων θυμάτων και τα ραντεβού – Πού στρέφονται οι έρευνες για το κύκλωμα μαστροπείας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr